Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az ősi swing zene mellett latin dallamok is felcsendülnek

A barátok 1997 októberében határozták el, hogy big-band zenekart alapítanak, melynek klasszikus formációját öt szaxofon, négy harsona és hét trombita alkotja, továbbá a komplett ritmus szekció. Utóbbiba beletartozik a dob, a gitár, a basszusgitár és a zongora, s általában énekkel kiegészítve – tájékoztatta a témában kevésbé otthonos tévénézőket Kiss József. A zenekarvezető elmondta, hogy az elmúlt időszakban folyamatosan gyűjtötték a zenei anyagokat, és a kották beszerzése mellett arra mindig ügyeltek, hogy maximális létszámmal működjön a csapat. A zenészek nemcsak Kapuvárról érkeznek, hanem a környékbeli településekről, és néhányan távolabbi városokból is vállalják a részvételt. A repertoárt mindig a közönség igényéhez igazítva állítják össze, továbbá az alapján, hogy hol és mikor adják elő a zeneszámokat. Teljesen különböző muzsikára van szükség zárt teremben és a szabadtéren rendezett fesztiválokon. A jubileumi koncertre több hónappal előbb megkezdték a próbákat, hogy mindenki megelégedésére csendüljenek fel a jól ismert dallamok. Igazi kuriózum a Hany Istókról elnevezett szvitt, s a három tételes mű kimondottan a zenekar számára íródott, és persze a hálás közönségnek.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play