Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az ötödik hely megszerzése a cél

Kapuvár felnőtt labdarúgó csapata a 2014/2015-ös bajnokság középmezőnyében végzett. A focisták fejlődést mutatnak a korábbi évhez képest – jegyezte meg dr. Benedek Zoltán, aki szerint a csapategység kialakulóban van.

A Kapuvári Sportegyesület labdarúgó szakosztályának vezetése a legutóbbi idényre a következő célt tűzte ki maga elé: a bajnokságot az első tíz hely valamelyikén szerették volna zárni. Az elképzelés végül is teljesült, mert a megyei első osztályú bajnokság kilencedik helyén zárták a rangadósorozatot.
A játékosok összetételét tekintve komoly váltás következett be az őszi szezont követően, továbbá új edzőt is kapott a csapat – mondta a KSE elnöke. Az eredményhez elengedhetetlen, hogy a jó tréner mellett a játékosok rendszeresen eljárjanak az edzésekre. Dr. Benedek Zoltán a helyezésnél is jobban örül, hogy a fiúk egy csapatként lépnek a pályára. A később csatlakozott játékosokat örömmel fogadták a többiek.
– Az utolsó öt mérkőzés 66 százalékos eredményességet mutat. Aki a fociberkekben kicsit is jártas, tudja, hogy ilyen igyekezettel és végkifejlettel akár bajnokságot is lehet nyerni.
Az utánpótlás csapatok esetében eredményességről egyelőre nem lehet szólni. Az egyesület szándékosan indította őket a felkészültségükhöz mérten túl erős NB II.-ben – tájékoztatta televíziónkat dr. Benedek Zoltán. Hozzátette: Az induláshoz képest egyértelműen látszik a fejlődés, és az sem utolsó szempont, hogy az edző megtalálja a hangot az önállóságra törekvő fiatalokkal, akik koruknál fogva egyre inkább a saját útjukat járnák. A legkisebbekkel, vagyis a tizenhat éven aluliakkal a Nebuló SE-ben foglalkoznak.
A KSE felnőtt labdarúgó csapatában minimális játékos mozgásra számítanak az átigazolási időszakban, de az elnök nem tartja sportszerűnek, ha egy-egy focista a tehetségéhez képest is alacsonyabb szintű csapatban kívánja folytatni a játékot. A fiataloknak viszont nemcsak fejben, hanem fizikálisan is fel kell nőniük a feladathoz, ezért a megyei első szint bőven elegendő a fokozatos kibontakozáshoz.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

  • A KSE számít a saját nevelésű utánpótlás játékosokra

    A felnőtt csapattal együtt 200-an fociznak a Kapuvári Sportegyesületnél. A legtöbb játékos az utánpótlás bázist biztosító Nebuló FSE-től kerül ki – mondta Böcskör Zsolt, a KSE elnöke, aki sportegyesület infrastrukturális fejlesztéseiről is beszélt.

További hírek

Hirdetés