Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az óvodásnak legfőbb tevékenysége a játék

– Nagyon szépen belaktuk a 2011-ben átadott óvodát, ahol a bútorzat is teljesen új vagy felújított, az óvónők pedig az évszakhoz illő dekorációval teszik a gyerekek számára még otthonosabbá a termeket. A kicsikkel csoportonként két óvodapedagógus foglalkozik.

A kónyiak nem panaszkodhatnak az óvodai ellátásra, hisz adottak a feltételek a gyermekek megfelelő nevelésére-gondozására. Az öltözővel, mosdóval kiegészült helyiségekben korcsoportonként foglalkoznak a kicsikkel. A száz férőhelyes, jelenleg több mint hetven gyermeket befogadó intézmény büszkesége a hatalmas tornaszoba, de jól kihasználják a fejlesztőtermet is. A létszám év közben valószínűleg emelkedni fog, mert a szülők fokozatosan íratják be a harmadik életévüket betöltő gyermekeket – mondta televíziónknak Tuba Csilla. Az óvodavezető szerint Kóny ideális a családalapításra készülő fiatalok számára, hiszen minden feltétel adott születendő gyermekeik ellátására. Az országos óvodai nevelési program szellemében nevelik a kicsiket, ezért nagy hangsúlyt helyeznek a játékos tevékenységre. A gyerekek szinte „észrevétlenül” tanulnak, mert az évszakokhoz, ünnepkörökhöz igazított játékos foglalkozások keretében fejlesztik képességeiket. A folyamatosság jegyében megtervezik az óvodások egész napját úgy, hogy maguk az érintettek választják meg a legkedveltebb elfoglaltságot. A kónyi önkormányzat megfelelő partnere az óvodának, tehát támogatják az intézmény dolgozóinak elképzeléseit. Tuba Csilla megjegyezte: Nemcsak a fenntartó véleményére kíváncsiak, hisz elsősorban a gyermekek és a szülők visszajelzése mutatja, hogy jó irányba halad az óvodai nevelés Kónyban.
Karácsony közeledtével az óvodai programokat az adventi ráhangolódás jegyében szervezik – mesélte Kiss Miklósné óvónő. A kreatív foglalkozásokon a gyermekek kedves ajándékokat készítenek családtagjaiknak. A szülők és az óvodások örülnek az ilyen alkalmaknak, hisz meghitt körülmények között készülhetnek az esztendő legszebb ünnepére.
Milus Barbara nem tudott elfogultság nélkül beszélni az óvodáról, mert nagyon örülnek a lehetőségnek. Szerinte példaértékű a nevelés az intézményben, ezért maximálisan elégedett az óvónők munkájával. Az óvoda dolgozói a legkisebb problémát is azonnal jelzik a szülőknek, akik emiatt abszolút biztonságban érzik gyermekeiket. Az édesanya szinte észre sem vette, hogy Marcell fia a bölcsődéből az óvodába került, olyan könnyedén vette a váltást a kisgyermek. Az ovis reggelente alig várja, hogy beérkezzenek az intézménybe, ami mindent elárul az óvoda működéséről.
Kormos Péterné kislánya nehezebben szokta meg a közösségi életet, de ahhoz képest problémamentesen zajlott a beszoktatás. Kormos Dóra anyukája minden téren elégedett az intézménnyel, mely küllemében és a szakmai munkában is kivívja az emberek tiszteletét. A riporterünknek megszólaló szülő jövőre két kisfiát is be fogja íratni a kónyi óvodába. A nemrég megtartott Mihály-napi vásárra természetesen már az ikreket is elhozta.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés