Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az ügyvezető nagyobb nyugalommal tekint a tél elé

Örömmel jelentem, hogy a beruházás fizikai értelemben megtörtént – reagált televíziónk érdeklődésére a kapuvári hőszolgáltató vezetője, aki eddig is rendszeresen beszámolt a város tulajdonában lévő kft.-nél – a fele-fele arányban állami és önkormányzati pénzből – megvalósuló felújításról, melynek keretében Kapuvár teljes földalatti hálózatát korszerűsítették.

A fejlesztés magában foglalja még a rendszer tömegáramú és hőfokszabályozását, az automata légtelenítést és nyomástartást, valamint hiba esetére önműködő üzenet-továbbítást. Pászli Tibor ügyvezető szerint ma már megengedhetetlen, hogy ne tudják percre pontosan nyomon követni az egységben bekövetkező eltéréseket,  melyekről azonnal értesítést kap a kezelő, aki a helyszínen ellenőrzi a  kazánházakat, illetve a meghibásodott részeket. A szakemberek a korábbi üzemeltetőtől megörökölt légköbméter szerinti elszámolást mindenképpen szeretnék megszüntetni, mert nem tartják igazságosnak, és legfőbb hibája, hogy egyáltalán nem ösztönzi a családokat a takarékosságra. A távhő az épületek és a kazánok között megoldotta ezt a problémát, s azután a lakások következnek. A tulajdonosoknak cserébe korrekt elszámolást ígérnek, és aki használja az automatikus szabályzókat, biztos kevesebbet fog fizetni.

A füstgázhasznosítót korábban beépítették, de a kazánok a koruknál fogva cserére érettek. Ma már nyoma sincs a legalább 250 lakást és több mint 100 közületet érintő távhőfejlesztéssel kapcsolatos építkezésnek. – Nagyon örülök a beruházásnak és sokkal nyugodtabb szívvel várom a telet, mint az elmúlt két évben – jelentette ki Pászli Tibor. Hozzátette: sok meglepetésre nem számítanak, de a tényleges fűtés előtt melegüzemű próbát terveznek, hisz a kánikula miatt  ezt elhalasztották. Mi várható a jövőben? Mivel a mostani, közel 100 millió forintos beruházás a hőtermelő berendezéseket nem érintette, elvégezték a kazánok nyári karbantartását. A viszonylag veszteségmentes üzemvitel elől elhárult az akadály, a fűtőegységek korszerűsítésére pedig keresik a további pénzügyi megoldást. Amennyiben elérik a nullszaldós üzemvitelt, a későbbiekben a gazdaságos fűtésre törekednek.
Beküldés dátuma: 2012. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play