Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Az új beledi patikus szívesen válaszol a szakmai jellegű kérdésekre

Az Óbudán felnövő, piaristáknál tanuló beledi gyógyszerész mindig is a kémiát kedvelte, így annak idején nem okozott nagy fejtörést a szakma kiválasztása. A Semmelweis Egyetemen 2002-ben végzett patikus több fővárosi és vidéki gyógyszertár elindításában közreműködött eredményesen. A fiatalember soproni felesége jóvoltából, 2010-ben került az országnak erre a felére. Mivel még csak néhány hetet töltött a Rábaköz délnyugati településén, a munkahelyén kívül vajmi keveset látott a kis városból, de a környéken autózva szépnek tűnik a táj. – Nagy bizalommal vannak az emberek a patika, és remélem, előbb vagy utóbb a személyem iránt is. Korábban bevásárlóközpontban is dolgoztam, ahol teljesen személytelen minden, de itt bátran megkérdeznek a szakmai témában – mesélte rövid beledi tartózkodása idején szerzett pozitív tapasztalatait a gyógyszerész, aki most ismerkedik a háziorvosokkal.
A hűség városából naponta ingázó dr. Havasi Gergelynek Beleden nem hiányzik semmi sem, és igyekszik azonosulni a helyiek igényeivel, de abszolút újdonságot jelentett számára az állatgyógyászat, mert ezzel korábban nem foglalkozott. A nemrég birtokba vett, ugyanakkor régóta működő gyógyszertárban jó körülményeket tapasztalt, igaz, egyes berendezések a inkább a szakma hagyományaira emlékezteti. A patikus szerint észre lehet venni a mindenkori reklámok hatását a gyógyszerfogyasztásban, mely megmutatkozik a háztartásokban felhalmozott pirulák gyarapodó számában. A lejárt szavatosságú orvosságokat a – hétköznap 8-tól 16 óráig nyitva tartó – gyógyszertárban megtalálható gyűjtődobozba kell elhelyezni. A három szakasszisztenssel dolgozó szakember minimális házipatikai készletet javasol otthonra, mert remélhetőleg nála úgyis megtalálják a keresett cikkeket, továbbá érdemes nézegetni a havi akciókról szóló plakátokat és felhívásokat.
Alkalmanként szűrőnapokat szerveznek, mert a kampány során még jobban fel tudják hívni az érintettek figyelmét az adott betegségcsoportokra. Dr. Havasi Gergely úgy véli, hogy a páciens az orvosával és a gyógyszerészével közösen találhatja meg az egyénre szabott megoldást, amely után elégedetten térhet haza otthonába. Az emberek bizonyos problémáikkal egyébként sem indulnak rögtön a szakrendelésre, hanem sokszor a szűrések alkalmával derül fény a rendszeres kontroll igényére (vérnyomás és vércukorszint-mérés), melyet szintén igénybe lehet venni a patikában.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play