Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az új honvédelmi miniszter a Rábaközi Televíziónak adta első nyilvános interjúját

– A rendőrség emberei előtt le a kalappal, mert óriási munkát végeznek - köszönte meg rend erőinek áldozatos munkáját a honvédelmi miniszter. Hogy a közeljövőben még hány migráns hagyja ott szülőföldjét és érkezik térségünkbe, egyelőre megjósolhatatlan, ami viszont nyilvánvaló: Egyre többet kell erre áldoznia az Európai Uniónak – hangzott az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség csornai rendezvényén.

Csornán tartotta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség országos sport- és konferencia hétvégéjét, amikor Antal Krisztián helyi elnök arról beszélt, hogy az érdeklődésből látszik, milyen sokan kitartanak a kereszténydemokrácia mellett. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség megyénkben négy alapszervezettel rendelkezik: Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban és Csornán. Közösségépítő programjaikba a konferenciákon kívül ugyanúgy beletartoznak a bulik és a sportos összejövetelek, a kötetlen beszélgetések.

A csornai sporthétvégén más téma is szóba került, többek között a migránsok Magyarországra áramlása. A törvények szerint működő jogállamban léteznek határátkelők, ahol a hazánkba belépő, megfelelő igazolással rendelkező migránsok politikai menedékjogot kaphatnak, majd tovább mehetnek Nyugat-Európába – ezt már dr. Simicskó István mondta televíziónknak. A világnak nincs olyan része, ahol a zöldhatáron keresztül illegálisan érkezők milliós tömegei feltartóztathatatlanul tovább haladhatnak a számukra idegen országokban – hangzott az interjúban.
– Gyermekeink, szüleink biztonsága, a jövő érdekében regisztrálnunk kell ezeket az embereket. Ezért rendeltük el a „Határozott Fellépés 2015" elnevezésű hadgyakorlatot is. A tartalékosok behívására is kiadtuk a megfelelő utasítást – mondta dr. Simicskó István. A tapasztalatok szerint kilencven százalékban életerős fiatalemberek érkeznek Magyarországra, akik egyfajta előőrsként haladnak át hazánkon. Őket követhetik a család többi tagjai, ami komoly problémákat okozhat Európának – tette hozzá a honvédelmi miniszter. A terrorista gyanús elemek kiszűrése mindannyiunk biztonságát szolgálja.

Beküldés dátuma: 2015. 09. 29.

További hírek

Hirdetés