Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az uniós forrás munkahelyek létrehozását segíti

A Kormány az elkövetkezendő időszakban növeli a munkahelyteremtő, vállalkozásokat segítő támogatások mértékét, mert ezek az intézkedések jobban hozzájárulnak a gazdaság beindításához. Beled örül a lehetőségnek, hisz eredeti terve szerint mind több vállalkozónak adna helyet a héthektárt meghaladó, nemrég megvásárolt iparterületen.

– Nagy tisztelettel köszöntöm a Rábaközi Televízió nézőit és Szájer József európai parlamenti képviselőt. Örülök, hogy ellátogatott ide, Beledbe. Nagyon sokat hallottunk munkásságáról, amelyből mi is profitáltunk Beledben, hiszen nagyon sok uniós pályázatot nyertünk; az önkormányzat, de főleg a vállalkozások – mondta Tompáné Balogh Mária, aki hozzáfűzte: Mindezt annak köszönhetik, hogy öt éve várossá nyilvánították Beledet, mert a tízezer lélekszám alatti települések egyébként nem részesültek ezekben a támogatásokban.
Szájer József megköszönte a polgármester asszony meghívását. – Remélem, folytathatja munkáját az elkövetkezendő esztendőkben, hiszen sikeres időszak áll Ön mögött – tette hozzá az európai parlamenti képviselő. Jó hírrel jöttem Beledbe, hiszen az Európai Parlament nemrég döntött arról, hogy folytatódnak a támogatások az elkövetkezendő hét esztendőben. Magyarország jó tárgyalási pozíciót szerzett magának, mert eredetileg kevesebb összeg járt volna hazánknak. A miniszterelnök fellépésének következtében Magyarország kapja a második legnagyobb egy főre jutó uniós támogatási összeget.
A Kormány újragondolta a támogatások szétosztásának módját – közölte Szájer József. Megjegyezte: Beledben régóta a munkahelyek támogatása a fő cél, ugyanakkor az ország különböző részein nemcsak erre költötték az uniós forrásokat. A Kormány álláspontja szerint az elkövetkezendő időszakban lehívható pénz hatvan százalékát kifejezetten vállalkozás ösztönző célra csoportosítja át.
Beled számít az uniós forrásokra, mert szeretnék, ha egyre több cég kezdené meg tevékenységét a volt Betonáru helyén létesült iparterületen. A Győr-Moson-Sopron Megyei Fejlesztési Tervben szerepel az erre elkülönített pénzösszeg – jegyezte meg Tompáné Balogh Mária.
Szájer József szerint Beled rendelkezik a vállalkozások felélénkítéséhez szükséges tapasztalatokkal, amelyeket érdemes kamatoztatni. További értékes hozadéka a dolognak, hogy a támogatások ésszerű felhasználásával a közeljövőben sok ember talál munkát az ide települő cégeknél. Az európai parlamenti képviselő reméli, hogy a polgárok támogatják a sikeres városi eredményeket.

Szájer József Beled polgármesterével történt megbeszélése után meglátogatta azt a két céget, mely jelentős uniós támogatásban részesült.
A magyar származású magánszemély által alapított, német tulajdonban lévő Provertha Electronic Components Zrt. beledi üzemének profilját csatlakozó-és kábelgyártás, valamint fém-fröccsöntés képezi. Jelenleg számítástechnikai területre dolgoznak, valamint járműipari felhasználásra különféle kábelek gyártását végzik. A Provertha E.C. Zrt a tulajdonában lévő volt beledi malomépület felújításával új termelési egység kialakítását tervezi. Az üzemben csatlakozógyártás, fémfröccsöntés, kábelkonfekció-gyártás és Haube csomagolás történne. A malomépület melletti Kis-Rába folyó vízienergiájának hasznosítása szintén célként szerepel. A beruházással kb. 15 új munkahely jönne létre.
Beled másik jelentős cége, a növénytermeléssel és állattenyésztéssel foglalkozó Extra Tej Tejtermelő Kft., mely az elmúlt 2 évben több mint 2 milliárd forintos beruházás mellett korszerűsítette szarvasmarhatelepét, ahol ezzel felveszi a versenyt a világpiacon ill. biztosítja annak a közel 70 főnek a munkahelyet akik most is itt dolgoznak.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés