Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére!

– Istennek gondja van népére, az evangélium beszédére – utalt a püspök arra a felelősségre, mely a szolgálatot teljesítőket elkíséri hivatásuk során. „A Mindenható jó hírének továbbadására” vállalkozott Blatniczky János Dániel nemrég beiktatott beledi lelkész is.

– Beledben régi gyökerei vannak az evangéliumi kereszténységnek, a lutheri reformáció által megérintett közösségnek. A legrégebbi feljegyzések az 1600-as évek elejéről már megemlítik a lelkészeket, akik itt szolgáltak – mondta Szemerei János püspök.
– Úgy lép fel a lelkész a szószékre, hogy kimondja, amit a tanítványok kimondhattak: Méltatlan vagyok erre – fogalmazott Blatniczky János Dániel. – Vajon a lelkészi szolgálatban mire készüljön az, akire az van bízva, hogy igét hirdessen? – tette fel a kérdést, hozzátéve: Azt gondolom, hogy ma a lelkész, ha szószékre áll vagy bárhol igét hirdet, próbálja az Úr Jézus a vállára helyezni, mint valami jármot: Engem kell, hogy hirdess!
Beled új lelkésze az istentisztelet végén személyes hangon szólt a hívekhez: Hálás szívvel szeretném megköszönni a beledi gyülekezetnek, hogy feleségemmel, családommal együtt elfogadnak bennünket, és itt szolgálhatunk.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 24.

További hírek