Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére!

– Istennek gondja van népére, az evangélium beszédére – utalt a püspök arra a felelősségre, mely a szolgálatot teljesítőket elkíséri hivatásuk során. „A Mindenható jó hírének továbbadására” vállalkozott Blatniczky János Dániel nemrég beiktatott beledi lelkész is.

– Beledben régi gyökerei vannak az evangéliumi kereszténységnek, a lutheri reformáció által megérintett közösségnek. A legrégebbi feljegyzések az 1600-as évek elejéről már megemlítik a lelkészeket, akik itt szolgáltak – mondta Szemerei János püspök.
– Úgy lép fel a lelkész a szószékre, hogy kimondja, amit a tanítványok kimondhattak: Méltatlan vagyok erre – fogalmazott Blatniczky János Dániel. – Vajon a lelkészi szolgálatban mire készüljön az, akire az van bízva, hogy igét hirdessen? – tette fel a kérdést, hozzátéve: Azt gondolom, hogy ma a lelkész, ha szószékre áll vagy bárhol igét hirdet, próbálja az Úr Jézus a vállára helyezni, mint valami jármot: Engem kell, hogy hirdess!
Beled új lelkésze az istentisztelet végén személyes hangon szólt a hívekhez: Hálás szívvel szeretném megköszönni a beledi gyülekezetnek, hogy feleségemmel, családommal együtt elfogadnak bennünket, és itt szolgálhatunk.

Beküldés dátuma: 2015. 11. 24.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play