Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az utóbbi hét évben majdnem 3 milliárd többlettámogatás a Csornai Margit Kórház fejlesztésére

Újabb pályázati támogatást nyert a Csornai Margit Kórház: a valamivel több mint 26 millió forintból lecserélték az elöregedett sterilizálóberendezést, valamint konyhai korszerűsítést hajtottak végre. 1994 óta nem történt ilyen jellegű fejlesztés az intézmény életében.

A fekvőbeteg-szakellátó intézmények támogatására kiírt projekt ünnepélyes zárórendezvényét dr. Winiczai Zoltán igazgató nyitotta meg. Elöljáróban megjegyezte: Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő eddig is nagy energiával képviselte a kórház érdekeit, hozzásegítve az intézményt számos sikeres pályázathoz. – Reményeink szerint további sikeres pályázatok résztvevői leszünk – fogalmazott, majd hozzátette: A kórház és a város közötti együttműködés szoros és gyümölcsöző volt eddig is.

A projektzáró rendezvény sokszor rutinszerű esemény az eredményesen pályázó cégek és intézmények életében, de mindig magában hordozza a siker érzetét – fogalmazott Gyopáros Alpár, majd a következő gondolatokkal folytatta: A kötelező protokoll megtartása mellett ugyanakkor el kell mondani, hogy hála és köszönet illeti az egészségügyben dolgozókat, mert nélkülük egyetlen fejlesztés sem lenne értelme.
Az országgyűlési képviselő szerint pártpolitikától függetlenül gondolják sokan úgy, hogy a mindenkori kormány keveset költ az egészségügyre.
– A 2010 óta tartó kormányzásunk ideje alatt sok többletforrást költöttünk az egészségügyre, melyből nagyon sok jutott a Rábaközbe. A megszólaló ezt követően a 2010 óta tartó kormányzati időszak egészségügyi szférát érintő eredményeiről beszélt: 500 milliárd forintos fejlesztési csomag részeként 54 járóbeteg-rendelő újult meg, és 23 korszerű épült hazánkban.
77 nagyobb kórházfejlesztést hajtott végre a kormány, miközben 97 régi mentőállomás lett korszerűbb, 30-at pedig újonnan építettek. Egyre biztonságosabbá válik a betegek szállítása és a
mentőautó-beszerzés is tovább folytatódik. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az egészségügynek juttatott fejlesztési pénzt 400 milliárd forint bérfejlesztés egészített ki az elmúlt hét évben.

Gyopáros Alpár arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy 2006-ban az önkormányzati fenntartású csornai kórháznak közel 300 millió forint adóssága volt, ezért a bezárás réme fenyegette a teljes intézményt. Ehhez képest 2010 óta megközelítőleg 3 milliárd forint működési költségen felüli többlettámogatás érkezett a Csornai Margit Kórházba.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés