Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az utóbbi hét évben majdnem 3 milliárd többlettámogatás a Csornai Margit Kórház fejlesztésére

Újabb pályázati támogatást nyert a Csornai Margit Kórház: a valamivel több mint 26 millió forintból lecserélték az elöregedett sterilizálóberendezést, valamint konyhai korszerűsítést hajtottak végre. 1994 óta nem történt ilyen jellegű fejlesztés az intézmény életében.

A fekvőbeteg-szakellátó intézmények támogatására kiírt projekt ünnepélyes zárórendezvényét dr. Winiczai Zoltán igazgató nyitotta meg. Elöljáróban megjegyezte: Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő eddig is nagy energiával képviselte a kórház érdekeit, hozzásegítve az intézményt számos sikeres pályázathoz. – Reményeink szerint további sikeres pályázatok résztvevői leszünk – fogalmazott, majd hozzátette: A kórház és a város közötti együttműködés szoros és gyümölcsöző volt eddig is.

A projektzáró rendezvény sokszor rutinszerű esemény az eredményesen pályázó cégek és intézmények életében, de mindig magában hordozza a siker érzetét – fogalmazott Gyopáros Alpár, majd a következő gondolatokkal folytatta: A kötelező protokoll megtartása mellett ugyanakkor el kell mondani, hogy hála és köszönet illeti az egészségügyben dolgozókat, mert nélkülük egyetlen fejlesztés sem lenne értelme.
Az országgyűlési képviselő szerint pártpolitikától függetlenül gondolják sokan úgy, hogy a mindenkori kormány keveset költ az egészségügyre.
– A 2010 óta tartó kormányzásunk ideje alatt sok többletforrást költöttünk az egészségügyre, melyből nagyon sok jutott a Rábaközbe. A megszólaló ezt követően a 2010 óta tartó kormányzati időszak egészségügyi szférát érintő eredményeiről beszélt: 500 milliárd forintos fejlesztési csomag részeként 54 járóbeteg-rendelő újult meg, és 23 korszerű épült hazánkban.
77 nagyobb kórházfejlesztést hajtott végre a kormány, miközben 97 régi mentőállomás lett korszerűbb, 30-at pedig újonnan építettek. Egyre biztonságosabbá válik a betegek szállítása és a
mentőautó-beszerzés is tovább folytatódik. A teljes képhez hozzátartozik, hogy az egészségügynek juttatott fejlesztési pénzt 400 milliárd forint bérfejlesztés egészített ki az elmúlt hét évben.

Gyopáros Alpár arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy 2006-ban az önkormányzati fenntartású csornai kórháznak közel 300 millió forint adóssága volt, ezért a bezárás réme fenyegette a teljes intézményt. Ehhez képest 2010 óta megközelítőleg 3 milliárd forint működési költségen felüli többlettámogatás érkezett a Csornai Margit Kórházba.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play