Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Az utódok felelőssége az ősöktől kapott értékek megőrzése

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület évről évre olyan pályázatokat hirdet, amelyek mind a felnőttekben, s mind a gyermekekben tudatosítják a tájegység értékeit, de az ország más részein élő emberekkel megismertetik ezeket a kultúrkincseket.
– Őseink olyan kulturális gazdagságot hagytak ránk, melyet meg kell őriznünk, Ez a felelősség a mai kor emberére hárul Csornán tudatában vagyunk az élő hagyományoknak, és megvan az akarat, hogy fenn is tartsuk örökségünket. Amíg ez az akarat él, a Rábaköz öröksége nem veszhet el, és tovább gazdagíthatja Magyarország sokszínű kultúráját – fogalmazott Horváth Péter, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökségi tagja. A járási hivatalvezető hozzátette: a tájegység hagyományait  úgy kell megőrizni, hogy azokból táplálkozva új értékek teremtődjenek.

A sokarcú Rábaköz bemutatására hivatott programot idén először tartották meg, s remélhetőleg, lesz folytatása a kezdeményezésnek. A Csornai Széchenyis Diákokért Alapítvány kuratóriuma nevében Kemenesi Ágoston köszöntötte a résztvevőket.  Az általános iskola igazgatója kifejtette, hogy a nemzeti alaptanterv hangsúlyosan foglalkozik a népismerettel és a hagyományokkal. A rábaközi emberek küzdelmes életéről, a közösségek által létrehozott néphagyományokról a diákok a tanórákon is hallanak. A régi szokások „megidézése” a hajdan volt közösségi cselekvést elevenítik fel.
Beküldés dátuma: 2013. 06. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés