Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Balogh Csaba képviselői beszámolója

A 2012.február 13-i rendes képviselő-testületi ülésen ismét fő téma volt  az önkormányzat és a Molnár TV Kft. által aláírt médiaszerződés. Balogh Csaba független képviselő azért ült kameránk elé, hogy elmondja a régóta húzódó, és mesterségesen gerjesztett vitára vonatkozó véleményét, hisz az ügy kapcsán őt is többször megsértették. Szerinte épp itt az ideje, hogy az érintettek az ügy végére pontot tegyenek. – Az egész vita csak politikai adok-kapokról szól, és hogy ki, milyen módon tud megjelenni a médiában. Kutya kötelességünk a csornai választókat arról tájékoztatni, ami az önkormányzatnál történik– mondta a képviselő. Arra is emlékeztetett, hogy a polgármester több alkalommal próbálta lenyomni a képviselők torkán a médiaszerződés felbontását, pedig ennek nem sok alapja van. Szerinte a Molnár TV Kft.ügyvezetője rugalmasan állt a történethez, és jóváhagyta a dr. Turi György által kért összeget, vagyis mindenféle fals híresztelés ellenére, Csorna Kapuvárral azonos árat fizet a szolgáltatásért. (A televízió a nyilvánosság előtt bemutatott számlával támasztotta alá igazát.) Miért tűnik úgy, hogy mégis jobban jár Kapuvár? Mert ők a saját cégükön keresztül visszakapják az áfát. Ezt a lépést, vagyis hogy az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság élhet az áfa- visszaigénylés lehetőségével, már régen meg lehetett volna tenni Csornán is, de helyette itt inkább a sorozatos vita és a bűnbakkeresés zajlott. Az érdemi tevékenység nem erről szól, hanem a pályázatok írásáról és a munkahelyteremtésről.
A polgármester drágállja a jelen hetilapban megjelenő, helyi vonatkozású írásokért  kiadott összeget, és hajlamos arról megfeledkezni, hogy 2007-ben pont az ő előterjesztésére fogadta el a testület a havi 960 ezer forint újságkiadást. Ez a közpénz éveken át csak a nyomtatott sajtóra ment el, ellenben a mostani szerződés szerint kb. 126 ezer forinttal kevesebbet költ a város a nyilvánosságra, s ráadásul ebben az televíziós közvetítések is benne vannak. A dolog további különlegessége, hogy a városvezető fia, ifj.dr. Turi György közreműködésével készült el a 2010.december 2-án kelt,  a polgármester által szignált médiaszerződésre vonatkozó javaslat. Ha valaki veszi a fáradságot, és az említett dokumentum alapján utánaszámol, akkor a felszínre kerül a realitás: a Rábaközi Magazinban 20 ezer forintba kerül egyetlen oldal, mely a szerkesztési és a nyomdai költségeket is tartalmazza.  – Ha a polgármester ennél olcsóbb ajánlatot kapott valakitől, akkor ezt miért nem terjesztette eddig elő? – tette fel a kérdést Balogh Csaba, majd így folytatta: A csornai polgármester több ízben hangoztatta, hogy a helyi szereplőknek ne a város fizesse meg a médiafelületet, hanem vegyék meg maguk, ha nyilatkozni akarnak. – Ezt mégis hogy gondolta? Majd a szülők gyűjtik össze a farsangi közvetítések árát, vagy az óvodavezető fizeti ki zsebből a tájékoztatóit? Amennyiben közölnivalója van a jegyzőnek, a saját fizetéséből fogja állni? A példák is mutatják, hogy az ilyen jellegű közvetítések mind a város érdekét szolgálják, ezért az önkormányzat köteles biztosítani ezek hátterét.
Dr. Turi György többféle módon próbálja lejáratni Balogh Csabát az emberek előtt.
– Voltam én már minden, például “külsős fideszes” stb., de arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy MSZP-s színekben kerültem be a csornai önkormányzatba. Hogy utána a párt és köztem mi történt, nagyjából úgyis tudja mindenki. Olyan dolgokat próbáltak annak idején rám kényszeríteni, amelyekről úgy láttam, hogy nem fognak a város előnyére válni. Én ezeket nem teljesítettem, így kerültem összetűzésbe saját pártommal – mondta Balogh Csaba, s ezek után visszautalt a több mint egy évvel ezelőtti időkre, mert az akkor történt események szintén a Korona Polgári egyesület (köztük dr. Turi György) és az MSZP esetleges “összeborulását” mutatják: – A pontos dátumokra már nem emlékszem, de a polgármester lakásán is voltak találkozók, a fiával is beszéltem négyszemközt. Telefonon is többször egyeztettek, ha nem is mindig velem, hanem Papp Józseffel, az MSZP elnökével. Tehát az, hogy a polgármester az MSZP-vel, illetve velem próbált többször is egyeztetni, inkább azt bizonyítaná, hogy a Korona egyesület próbált engem magához édesgetni, s nem a Fidesz – nyilatkozta Balogh Csaba.  Mostanság olyan döntések mellé áll, amelyekről úgy érzi, hogy felelősségteljesek, függetlenül attól, hogy kitől származnak. Amennyiben a Korona egyesület szeretné őt meggyőzni a maga igazáról, akkor keressék fel, mert párbeszéd nélkül semmire sem mennek. Csorna város lakossága az elkövetkezendő két és fél évben is számíthat a munkájára – fogalmazott Balogh Csaba.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play