Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Balogh Csaba képviselői beszámolója

A 2012.február 13-i rendes képviselő-testületi ülésen ismét fő téma volt  az önkormányzat és a Molnár TV Kft. által aláírt médiaszerződés. Balogh Csaba független képviselő azért ült kameránk elé, hogy elmondja a régóta húzódó, és mesterségesen gerjesztett vitára vonatkozó véleményét, hisz az ügy kapcsán őt is többször megsértették. Szerinte épp itt az ideje, hogy az érintettek az ügy végére pontot tegyenek. – Az egész vita csak politikai adok-kapokról szól, és hogy ki, milyen módon tud megjelenni a médiában. Kutya kötelességünk a csornai választókat arról tájékoztatni, ami az önkormányzatnál történik– mondta a képviselő. Arra is emlékeztetett, hogy a polgármester több alkalommal próbálta lenyomni a képviselők torkán a médiaszerződés felbontását, pedig ennek nem sok alapja van. Szerinte a Molnár TV Kft.ügyvezetője rugalmasan állt a történethez, és jóváhagyta a dr. Turi György által kért összeget, vagyis mindenféle fals híresztelés ellenére, Csorna Kapuvárral azonos árat fizet a szolgáltatásért. (A televízió a nyilvánosság előtt bemutatott számlával támasztotta alá igazát.) Miért tűnik úgy, hogy mégis jobban jár Kapuvár? Mert ők a saját cégükön keresztül visszakapják az áfát. Ezt a lépést, vagyis hogy az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság élhet az áfa- visszaigénylés lehetőségével, már régen meg lehetett volna tenni Csornán is, de helyette itt inkább a sorozatos vita és a bűnbakkeresés zajlott. Az érdemi tevékenység nem erről szól, hanem a pályázatok írásáról és a munkahelyteremtésről.
A polgármester drágállja a jelen hetilapban megjelenő, helyi vonatkozású írásokért  kiadott összeget, és hajlamos arról megfeledkezni, hogy 2007-ben pont az ő előterjesztésére fogadta el a testület a havi 960 ezer forint újságkiadást. Ez a közpénz éveken át csak a nyomtatott sajtóra ment el, ellenben a mostani szerződés szerint kb. 126 ezer forinttal kevesebbet költ a város a nyilvánosságra, s ráadásul ebben az televíziós közvetítések is benne vannak. A dolog további különlegessége, hogy a városvezető fia, ifj.dr. Turi György közreműködésével készült el a 2010.december 2-án kelt,  a polgármester által szignált médiaszerződésre vonatkozó javaslat. Ha valaki veszi a fáradságot, és az említett dokumentum alapján utánaszámol, akkor a felszínre kerül a realitás: a Rábaközi Magazinban 20 ezer forintba kerül egyetlen oldal, mely a szerkesztési és a nyomdai költségeket is tartalmazza.  – Ha a polgármester ennél olcsóbb ajánlatot kapott valakitől, akkor ezt miért nem terjesztette eddig elő? – tette fel a kérdést Balogh Csaba, majd így folytatta: A csornai polgármester több ízben hangoztatta, hogy a helyi szereplőknek ne a város fizesse meg a médiafelületet, hanem vegyék meg maguk, ha nyilatkozni akarnak. – Ezt mégis hogy gondolta? Majd a szülők gyűjtik össze a farsangi közvetítések árát, vagy az óvodavezető fizeti ki zsebből a tájékoztatóit? Amennyiben közölnivalója van a jegyzőnek, a saját fizetéséből fogja állni? A példák is mutatják, hogy az ilyen jellegű közvetítések mind a város érdekét szolgálják, ezért az önkormányzat köteles biztosítani ezek hátterét.
Dr. Turi György többféle módon próbálja lejáratni Balogh Csabát az emberek előtt.
– Voltam én már minden, például “külsős fideszes” stb., de arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy MSZP-s színekben kerültem be a csornai önkormányzatba. Hogy utána a párt és köztem mi történt, nagyjából úgyis tudja mindenki. Olyan dolgokat próbáltak annak idején rám kényszeríteni, amelyekről úgy láttam, hogy nem fognak a város előnyére válni. Én ezeket nem teljesítettem, így kerültem összetűzésbe saját pártommal – mondta Balogh Csaba, s ezek után visszautalt a több mint egy évvel ezelőtti időkre, mert az akkor történt események szintén a Korona Polgári egyesület (köztük dr. Turi György) és az MSZP esetleges “összeborulását” mutatják: – A pontos dátumokra már nem emlékszem, de a polgármester lakásán is voltak találkozók, a fiával is beszéltem négyszemközt. Telefonon is többször egyeztettek, ha nem is mindig velem, hanem Papp Józseffel, az MSZP elnökével. Tehát az, hogy a polgármester az MSZP-vel, illetve velem próbált többször is egyeztetni, inkább azt bizonyítaná, hogy a Korona egyesület próbált engem magához édesgetni, s nem a Fidesz – nyilatkozta Balogh Csaba.  Mostanság olyan döntések mellé áll, amelyekről úgy érzi, hogy felelősségteljesek, függetlenül attól, hogy kitől származnak. Amennyiben a Korona egyesület szeretné őt meggyőzni a maga igazáról, akkor keressék fel, mert párbeszéd nélkül semmire sem mennek. Csorna város lakossága az elkövetkezendő két és fél évben is számíthat a munkájára – fogalmazott Balogh Csaba.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek