Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Bán Erika az ifjúsági tagozat díjazottja

Táncos berkekben viszonylag későn, tízéves korában kezdett foglalkozni e műfajjal Bán Erika, aki nemcsak a nézőközönség, de a megyei önkormányzat elismerését is kivívta. A rábapatonai Bolero Közhasznú Tánc és Sportegyesület vezetője egy győri tánccsoportba kezdett el járni, középiskolás korában pedig a Grácia nevű formáció tagja lett. A megyeszékhelyen működő Fencing tánciskola versenyzője a társastánccal is megismerkedett. Az alapító elmondta, hogy hétvégenként a helyi általános iskolában tartják edzéseiket. Hatéves kortól várják a show-tánc szerelmeseit a csapatba, a felső határ pedig már jóval tágabb, mert egyetemisták is részt vesznek a munkában. Míg a nagy és látványos díszletekkel dolgozó, történetmesélő fantasy táncban bármely stílus elemei megjelenhetnek, a dance típusú koreográfiában inkább a kortárs bemutatókra jellemző mozdulatok dominálnak.  
A bolerósok a versenyezéshez és az azzal járó utazáshoz szükséges anyagiakat a település önkormányzatától kapják, és abban a kivételes helyzetben vannak, hogy elég sok támogatót tudnak magukénak.

A kreatív ember mindig ki van téve annak, hogy bárhol és bármikor elérheti a “megvilágosodás”, és váratlanul keríti hatalmába az a furcsa, bizsergető érzés, melyből aztán megszületik a másoknak is örömet okozó mű. Mint ahogy a legtöbb alkotónak, Erikának is különböző módon jön az áhított ihlet: van amikor a zene köti le a figyelmét, máskor pedig a konkrét elképzeléshez keresi a háttérdallamokat.
- Legutóbbi versenyünk Barcelonában volt, de belföldön is elég sok helyen megfordultunk - mondta kérdésünkre a tánccsoport vezetője. Határainkon túl Olaszországban, Horvátországban, illetve a már említett Spanyol honban mutatták be tudásukat. 2006-ban Riminiben dobogós helyet szereztek a gyerekek, Pulában világbajnokok lettek a kán-kánnal, de más koreográfiájú táncukkal is sikert arattak, aminek egyszerű a receptje: tehetség és kitartás. A zömében rábapatonai, de kónyi, koroncói és markotabödögei diákokból is verbuválódott csapatban a jó hangulat dominál, az újonnan jövőket pedig könnyen befogadják. 
Bán Erika úgy látja, hogy a Bolero eddigi és jövőbeni eredményeihez is szükség lesz a gyerekek mögött álló szülők támogatására. Interjúalanyunk büszke a megyei díjra, ami újabb töltetet ad további munkájához. A rábapatonai táncegyesület alapítója az egyre erősödő hazai mezőny ellenére is szeretné, ha csapata ott lehetne a világ-, valamint a Nemzetközi Táncszövetség (IDO)által rendezett versenyeken.
Beküldés dátuma: 2010. 02. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés