Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Becsüljük meg a példaadó emberek életművét

Kovács Bélát ízig-vérig közösségi embernek ismerte meg környezete, és a győri tűzoltóság munkatársa mindjárt az első szabad választáson indult a képviselőségért. Az özvegy nem volt még húszesztendős, amikor megismerkedett helybeli férjével, és házasságukból két gyermek született, akik az édesapa halálakor 14 és 17 évesek voltak. Anyukájuk hálás a sorsnak,  hogy a kamaszkorba lépett fiatalokkal sose volt különösebb gondja, s mindketten elvégezték az egyetemet. Azt nem mondhatja, hogy közel élnek hozzá, mert lánya  Spanyolországban, fia pedig Budapesten telepedett le tíz éve, de a szomszédban lakó idős szüleinek sok mindent köszönhet.
A feleség visszaemlékezéséből megtudtuk, hogy házastársa sokat tett a településért, valamint jelentős szerepe volt abban, hogy Kónyban tornacsarnok épült. Kovács Béláné köszönetet mondott Aller Imre polgármesternek, hogy férje tiszteletére minden évben megrendezik  az emléktornát, mely a mai napig fájó sebeket tép fel a hitvesből, ugyanakkor jó érzéssel tölti el, hogy nem felejtik el a falubeliek. - Tesszük a dolgunkat, éljük a hétköznapokat, és szeretettel emlékezünk rá - fejezte ki érzéseit az idén nyugállományba készülő óvodai élelmezésvezető.
A példaadó személyeket meg kell becsülni, és ilyenformán ápolni az emléküket - vélekedett a Kónyban megrendezett barátságos mérkőzésről az ott vendégeskedő Sallai Péter, aki 2011 februárjától  vezeti a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. A hédervári születésű fiatalember 1994-ben államvizsgázott a Pannon Agrártudományi Egyetemen mosonmagyaróvári karán, majd a helyi  tűzoltóságon helyezkedett el. A volt szolgálatparancsnok személyzeti munkával is foglalkozott, és 1997-től a megyei tűzoltó-parancsnokságon folytatta pályafutását. A katasztrófavédelmi igazgatóság megalakulásáig a megelőző részleg munkájában tevékenykedett, majd átvette a mentésszervezési osztály vezetését. 2007-ben pályázat útján nyerte el a mosonmagyaróvári tűzoltóság parancsnoki beosztását, s nemrég dr. Bakondi György altábornagy a megyei katasztrófavédelem igazgatói állását kínálta fel a televíziónk előtt bemutatkozó Sallai Péternek, aki saját munkáját is minősítette, amikor a tűzoltóparancsnokságok működéséről beszélt. A legújabb statisztikai adatok is arról szólnak, hogy a lánglovagok munkájának nagyobb része a balesetekkel és műszaki mentésekkel függ össze, és csupán egyharmada teszi ki a tűzeseteket. Csorna és Kapuvár egyaránt érintett az óriási átmenőforgalomban, és a bekövetkező baleseteknél egyre nagyobb teljesítményű feszítő- és vágó-, valamint darabolóeszközöket kell alkalmazni, a régebbiek cseréje pedig esedékessé válik.
Az új vezető hangsúlyosabb szakmai felügyeletet akar a jól felkészült csornai, kapuvári és mosonmagyaróvári egységeknél, melyek technikai felszereltsége ugyan fejlődött az elmúlt években, de az amortizáció miatt megértek a cserére a tartalék gépjárművek. A tűzoltó alezredes egyik kiemelt feladatának tekinti a korábbi években elnyert pályázatok realizálását. Sallai Péter szeretné elérni, hogy a tűzoltóságok ne akadályozó, hanem segítő tényezőnek fogják fel a katasztrófavédelmet, mely külsős szemlélőként fejti ki a véleményét. A fokozottabb ellenőrzések mellett gyakoribb párbeszédet kezdeményez a parancsnokokkal, és ha úgy van, akkor elfogadja döntéseiket, viszont ha kell,  változtatást fog javasolni.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play