Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Becsüljük meg a példaadó emberek életművét

Kovács Bélát ízig-vérig közösségi embernek ismerte meg környezete, és a győri tűzoltóság munkatársa mindjárt az első szabad választáson indult a képviselőségért. Az özvegy nem volt még húszesztendős, amikor megismerkedett helybeli férjével, és házasságukból két gyermek született, akik az édesapa halálakor 14 és 17 évesek voltak. Anyukájuk hálás a sorsnak,  hogy a kamaszkorba lépett fiatalokkal sose volt különösebb gondja, s mindketten elvégezték az egyetemet. Azt nem mondhatja, hogy közel élnek hozzá, mert lánya  Spanyolországban, fia pedig Budapesten telepedett le tíz éve, de a szomszédban lakó idős szüleinek sok mindent köszönhet.
A feleség visszaemlékezéséből megtudtuk, hogy házastársa sokat tett a településért, valamint jelentős szerepe volt abban, hogy Kónyban tornacsarnok épült. Kovács Béláné köszönetet mondott Aller Imre polgármesternek, hogy férje tiszteletére minden évben megrendezik  az emléktornát, mely a mai napig fájó sebeket tép fel a hitvesből, ugyanakkor jó érzéssel tölti el, hogy nem felejtik el a falubeliek. - Tesszük a dolgunkat, éljük a hétköznapokat, és szeretettel emlékezünk rá - fejezte ki érzéseit az idén nyugállományba készülő óvodai élelmezésvezető.
A példaadó személyeket meg kell becsülni, és ilyenformán ápolni az emléküket - vélekedett a Kónyban megrendezett barátságos mérkőzésről az ott vendégeskedő Sallai Péter, aki 2011 februárjától  vezeti a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. A hédervári születésű fiatalember 1994-ben államvizsgázott a Pannon Agrártudományi Egyetemen mosonmagyaróvári karán, majd a helyi  tűzoltóságon helyezkedett el. A volt szolgálatparancsnok személyzeti munkával is foglalkozott, és 1997-től a megyei tűzoltó-parancsnokságon folytatta pályafutását. A katasztrófavédelmi igazgatóság megalakulásáig a megelőző részleg munkájában tevékenykedett, majd átvette a mentésszervezési osztály vezetését. 2007-ben pályázat útján nyerte el a mosonmagyaróvári tűzoltóság parancsnoki beosztását, s nemrég dr. Bakondi György altábornagy a megyei katasztrófavédelem igazgatói állását kínálta fel a televíziónk előtt bemutatkozó Sallai Péternek, aki saját munkáját is minősítette, amikor a tűzoltóparancsnokságok működéséről beszélt. A legújabb statisztikai adatok is arról szólnak, hogy a lánglovagok munkájának nagyobb része a balesetekkel és műszaki mentésekkel függ össze, és csupán egyharmada teszi ki a tűzeseteket. Csorna és Kapuvár egyaránt érintett az óriási átmenőforgalomban, és a bekövetkező baleseteknél egyre nagyobb teljesítményű feszítő- és vágó-, valamint darabolóeszközöket kell alkalmazni, a régebbiek cseréje pedig esedékessé válik.
Az új vezető hangsúlyosabb szakmai felügyeletet akar a jól felkészült csornai, kapuvári és mosonmagyaróvári egységeknél, melyek technikai felszereltsége ugyan fejlődött az elmúlt években, de az amortizáció miatt megértek a cserére a tartalék gépjárművek. A tűzoltó alezredes egyik kiemelt feladatának tekinti a korábbi években elnyert pályázatok realizálását. Sallai Péter szeretné elérni, hogy a tűzoltóságok ne akadályozó, hanem segítő tényezőnek fogják fel a katasztrófavédelmet, mely külsős szemlélőként fejti ki a véleményét. A fokozottabb ellenőrzések mellett gyakoribb párbeszédet kezdeményez a parancsnokokkal, és ha úgy van, akkor elfogadja döntéseiket, viszont ha kell,  változtatást fog javasolni.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés