Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Befejezéséhez közeledik a beledi művelődési központ alsó szintjének felújítása

A végéhez közeledik a beledi művelődési központ alsó szintjének felújítása. A munkálatokról Major Jenő, Beled polgármestere számolt be a Rábaközi Televízió nézőinek.

Megtörtént a gépészeti berendezések teljes körű felújítása a villamos vezetékek, a lámpatestek és a konnektorok cseréjével együtt. Új kazánt és fűtőtesteket vásároltak – mondta a városvezető, hozzátéve: a korszerűsítésnek köszönhetően nemcsak hatékonyabb lesz a rendszer üzemeltetése, de esztétikailag is szebb látványt nyújt. Az alsó szint teljes alapterületén új járólapokat helyeztek el, és a vizesblokkok is megújultak.
Jó hír, hogy nemcsak megszépült az épület ezen része, hanem 40 m2-rel nagyobb terület áll a rendelkezésre, ezenkívül úgy kalkuláltak, hogy ha a jobboldali részt is hozzácsatolják, akkor további 30 m2-nyi helyiséget használhatnak. A megnövelt térnek köszönhetően akár plusz ötven-hatvan személyt is le tudnak ültetni egy-egy rendezvény alkalmával.
Major Jenő megjegyezte: Tulajdonképpen azért változtatták meg az épület belső elrendezését, mert már évekkel ezelőtt érezték, hogy szűkös lesz a hely. A cél érdekében a sok használhatatlan pici helyiséget megszüntették és így tudott kialakulni a mostani kedvező állapot.
Pontos számok még nem állnak a rendelkezésre, de a művelődési központ felújítása megközelítőleg 90 millió forintba került eddig, mely magában foglalja az épület felső szintjének fűtés korszerűsítését is. Mivel ott már csak a villamoshálózat cseréjére, a padozatok rendbetételére, néhány helyiségben parketta csiszolásra és egy alapos festésre lesz szükség, a polgármester abban bízik, hogy az építőipari árak folyamatos emelkedések ellenére sem lesz barátságtalanul magas a végösszeg. Az elkövetkezendő hetek feladata lesz az épület berendezése, és ha minden a helyére kerül, belakhatják a helyiségeket.

Beküldés dátuma: 2022. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés