Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Befejeződött a beledi katolikus templom teljes felújítása

Viszontagságos körülmények között, de befejeződött a beledi katolikus templom felújítása, melyre megközelítőleg 75 millió forintot költöttek.

Smudla Tamás arra emlékeztetett, hogy hosszú és nehéz időszakon vannak túl, hiszen már 2016 -ban megkezdődtek az előkészületek. A víztelenítésre 2018-ban került sor, egy év múlva pedig a külső felújítással folytatódtak a munkálatok, amikor megoldották a vakolatcserét és a festést is. 2018 nyarán ráadásul villám csapott a Kisboldogasszony katolikus templomba, mely több milliós kárt okozott az épületben: tönkrement a villamoshálózat és a toronyóra is elromlott. A belső festést három beledi és egy szomszéd településről származó szakember vállalta el. Munkájukkal elégedettek vagyunk, de a többi iparos is odatette magát.
Az elhasználódott oltár helyett szükség lenne még egy olvasóállvánnyal ellátott misézőoltárra is. A főoltárt a hosszú évtizedek alatt rárakódott portól kellene megtisztítani és egy frissítő festés is ráférne. A plébános megjegyezte: nem biztos, hogy még az idén ki tudják cserélni a templom kövezetét. További feladatot jelent számukra a belső berendezések rendbetétele, ami hosszabb időt vesz igénybe. A Keresztút állomásait jelképező képek egy részét szintén szeretnék felújítani a keretekkel együtt.

A 2020-as esztendő zárszámadásában feltüntetett két-három millió forintot vésztartaléknak szánják – közölte Smudla Tamás plébános.

Beküldés dátuma: 2021. 03. 09.

További hírek

Hirdetés