Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Befejeződött a tanév az általános iskolákban

A Kapuvár Térségi Általános Iskola igazgatója sikeresnek érzi az elmúlt két félévet. A diákok rengeteg versenyen vettek részt, ahonnét jobbnál jobb eredményekkel tértek haza, és ami a legfontosabb, hogy valamennyi tagintézményben jól érezték magukat.

A város önkormányzata  hét esztendővel ezelőtt vonta össze gazdasági okok miatt a kapuvári általános iskolákat, s ehhez a közösséghez társult négy falu, Szárföld, Himod, Veszkény és Babot, nem sokkal később pedig Osli, valamint Vitnyéd. Az érintetteknek eleinte volt némi fenntartása a változással kapcsolatban, de ennyi év elteltével megnyugodtak:  az oktatási egységek azonos pedagógiai programmal dolgoznak, ugyanakkor minden iskola megőrizhette jól bevált hagyományait.
A Kapuvár Térségi Általános Iskolában végzett diákoknak jó a továbbtanulási esélyük, hiszen szép számmal bejutnak az általuk választott középfokú intézményekbe – tudtuk meg az igazgatótól, aki a jelentkezési határidő előtt kollégáival együtt tájékoztatja a szülőket, hogy minél reálisabb képet kapjanak a lehetőségekről.
A nyolcadikasoktól való búcsúzás legérzékenyebb része nem a nagy plénum előtt történik, hanem szűkebb körben, az osztályteremben. A diákok ekkor már sokkal érettebbek, ezért jobban megértik, hogy amit korábban szigornak éreztek, valójában a javukat szolgálta.
A három éve Kapuváron élő Horváth Lászlónak eddig sem esett nehezére, ha igazgatói munkája mellett a város felkérte valamilyen plusz feladat elvégzésére. A fertőszentmiklósi származású családapa felesége és gyermekei jövőjét is Kapuváron képzeli el. A város közéletében aktív szerepet vállaló pedagógus amennyiben felhatalmazást kap a lakosságtól, képességei szerint részt venne az önkormányzati munkájában

Beküldés dátuma: 2014. 06. 24.

Kapcsolódó hírek

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play