Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Beled 90 éves lakóit köszöntötték

– Sírok a gyönyörűségtől – mondta meghatottan Dosztál Dezsőné, amikor  az őt köszöntő vendégek átnyújtották a virágcsokrokat.

Különleges alkalomra készülődtek a város vezetői Beledben. Az önkormányzat nevében Tompáné Balogh Mária polgármester és dr. Gál László jegyző köszöntötte a 90. esztendejüket betöltött nyugdíjasokat. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő miután elmondta a szép kort megért idős embereknek szívből szóló jókívánságait, átadta az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklapot.
Dosztál Dezsőnét és férjét rengetegen ismerik/ismerték Beledben. Az ünnepelt megfeledkezve a rendkívüli alkalomról,  boldogan mesélt a régi időkről: Az uram tanító volt, de elvégezte a tanárképzőt.
Mivel férje jól ismerte a szláv nyelvet, orosztanár lett belőle, jó maga pedig édesapja zongoraművész húgától szerezte hangszeres ismereteit.
Manyi néni megemlítette néhány egykori tanítványát, majd tréfálkozva hozzátette: Szalai László orvost arra figyelmeztette, hogy helyes ujjrend szerint játsszon a hangszeren, jobban mint maga Beethoven! A 90 éves asszonyt családján és a zenén kívül a versek boldogítják, s elő is adta szülővárosáról, Révkomáromról írt szerzeményét. Gyopáros Alpár kérdésére elmondta: tavaly, a hetvenedik érettségi találkozó alkalmával járt a Duna menti városban.  Dosztál Dezsőné még a kitelepítés előtti években költözött Beledbe, s nem sokkal ezután szüleit  Békéscsabára deportálták. A Benes-dekrétumok nem könnyítették meg a család, illetve a magyarok életét. Manyi néni nem bánta meg, hogy Beled lett szűkebb otthona.
– Aki ennyi mindent megért a 90 év alatt, annak inkább örülni kell – mondta Tompáné Balogh Mária a pityergő Ajkai Gyulánénak.  Az ifjúsági házból nyugdíjba vonult Rózsika néni egyik fiát két esztendeje sajnos elvesztette, ezért másik két gyermekével és hat unokájával vigasztalódik. A nehéz időszakokat átélt asszony néha annak is örült, ha ennivalót került az asztalra. Mostanság  békességgel telnek mindennapjai, mert rokonsága gondoskodik időskori nyugalmáról.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 03. 25.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play