Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beled korábbi polgármestere szerint a képviselők tudtával bonyolították a beruházásokat

– Sok sikeres pályázatunk volt az elmúlt tizenkét esztendőben, melyekből több az idén került megvalósításra – mondta Tompáné Balogh Mária. Beled korábbi vezetője szerint a képviselő-testület tudtával tervezték meg, és bonyolították le a projekteket, hiszen az adatok bárki által hozzáférhetőek. A helyhatóság tagjai közül mindössze ketten éltek a lehetőséggel, és tájékozódtak a folyamatban lévő ügyek részleteiről.

Beled legutóbbi képviselő-testületi ülésén vélemények hangoztak el a lezárt és a folyamatban lévő beruházásokról. Mivel a város ezeket a fejlesztéseket a 2014 októberéig regnáló polgármester vezetésével indította el, kíváncsiak voltunk Tompáné Balogh Mária véleményre is. A korábbi városvezető kijelentette: Beled költségvetésében 69 millió forint plusz összeg szerepelt, amikor átadta hivatalát Major Jenőnek. A követelések közt szerepel az a 14 millió forintnyi tartozás, melyből hat-nyolcmillió valószínűleg realizálható, és további 14 millió forint pedig részvényekben került átadásra.
Az ex polgármester a következőkre emlékeztetett: Az átadás-átvételkor tételesen felsorolták azokat a folyamatban lévő beruházásokat, melyekkel kapcsolatban észrevételek hangoztak el a legutóbbi tanácskozáson.
Mindössze néhány hét telt el a leköszönő és az újonnan alakuló képviselő-testületi ülés között, ezért is érthetetlen, hogy miért merültek fel kétségek. A projektek teljesítése közben derülhetnek ki olyan kisebb-nagyobb hibák, amelyeket menet közben kell korrigálni. A kastély kerítésének felújítását a műemlékvédelmi felügyelőség folyamatosan ellenőrizte, és az ő rugalmasságuknak köszönhető, hogy eltekintettek a korabeli állapotok maradéktalan helyreállításától, mert különben az eddiginél is többe került volna a munka. A műszaki ellenőrzés összege szintén külön tételként szerepel a kiadások közt, hiszen azzal a céllal veszik górcső alá a beruházást, hogy még az átadás előtt kiderüljenek a hiányosságok. Utóbbi nem a kivitelezést végző vállalkozó, hanem az önkormányzat érdekei szerint történik.
Tompáné Balogh Mária szerint Major Jenőnek, mint a pénzügyi bizottság egykori elnökének tisztában kell lennie azokkal az élet által produkált kényszerű változtatásokkal, melyeket központilag vagy saját hatáskörben kezdeményeztek. – Ami a menet közbeni változtatásokat illeti, valamennyiről e-mailben vagy telefonon egyeztettem a testületi tagokkal, akik az esetek többségében egyetértettek a módosításokkal - fogalmazott a riportalany. Igaz, az utolsó félévben egy személy általában nem válaszolt a kérdésekre, ezért ezeket tartózkodásnak vettük. Az anyagi következményekkel járó változásokról még akkor is kikérte a városatyák véleményét, ha nem haladta meg az ötszázezer forintot – nyomatékosította a korábbi polgármester. Tompáné Balogh Mária a helyhatósági választások eredményeit tudomásul vette, a személyi állományra és a pénzügyi eszközökre vonatkozó dokumentumokat pedig korrekt módon átadta a jelenlegi városvezetésnek. A megszólaló számára egyelőre megmagyarázhatatlan, hogy a huszonnégy éven át képviselőként tevékenykedő jelenlegi polgármester miért nem rendelkezik megfelelő információkkal az elmondottakkal kapcsolatban.
– Úgy gondoltam, hogy sokkal felkészültebb, és látja az önkormányzat napi gondjait –

Beküldés dátuma: 2014. 12. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play