Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

Beled Napját a hagyományos búcsú kísérőprogramjaként rendezik meg évről évre. Olyan főbb gondolatok mentén szerveződik, mint helyi értékek megőrzése, a tehetséges alkotók, a munkájuk révén elismert civil szervezetek bemutatkozása. Tömböly Ildikó mindenkit megnyugtatott, aki nem tud jelen lenni, az se bánkódjon, mert a Rábaközi Televízió jóvoltából felvételről élvezheti a színes műsoros kavalkádot.
Nem elég létrehozni valamit, mert azt ápolni is kell, hogy hosszú ideig örömet okozzon a település lakosságának – fejtette ki gondolatait az önkormányzati képviselő a beledi kerékpáros pihenővel kapcsolatban, ahol fedett objektum, játszótér, szalonnasütő, díszkút és szépen parkosított környezet várja az oda érkezőket. Befejezésül megköszönve mind a kiállítók, támogatók, mind a közönség részvételét reményét fejezte ki, hogy jövőre is legyünk itt, legyünk még többen, így is építve a Beledért összetartó közösséget.
Az idén márciusban alakult Beled és Környéke Motoros Klub kötelező tagdíj nélkül működik, a költségeket mindenki maga állja. Mivel a térségben többen hódolnak a motoros szenvedélynek, felmerült az igény, hogy összefogással, egy csapatot alkotva szervezték saját programjaikat. Tripam Antal elmondta, hogy tizenöt alapító tag regisztrált a facebookon, egy hónap után már több mint ötvenen voltak, két hónap múlva a duplájára nőtt a létszám. A klubhoz csatlakozhat minden becsületes motoros, akinek járműve a gyorsforgalmi utakon tartósan bírja a 100 km/órás tempót.
Beled Napján az önkéntes tűzoltók bemutatójukkal szórakoztatták a gyerekeket. A beledi önkéntesek a nyár folyamán többször segítettek a kapuvári hivatásosoknak, de a csornai körzetben is részt vettek egy komolyabb tűzeset elhárításában – mondta Pénzváltó Sándor tűzoltóparancsnok. Az elmúlt hónapokban a viharkárok és a nagy meleg miatt kialakult apróbb tüzek adtak munkát a lánglovagoknak, akik általában fél rajjal vettek részt a beavatkozásokon. A közlekedési balesetek sérültjeinek mentésében önállóan nem vesznek részt, de ha kell, segítenek a hivatásosoknak.

Beküldés dátuma: 2017. 09. 19.

További hírek

Hirdetés