Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beled tucatnyi projektötlettel készült a következő uniós fejlesztési időszakra

A közelmúltban Horváth Zoltán a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Zala megyei Kirendeltségének vezetője tartott tájékoztatót a kapuvári városházán.

Nem sok jóra számíthatnak az önkormányzatok a Vidékfejlesztési Program pályázataiból, mert leginkább a mezőgazdasági termelők élhetnek a lehetőségekkel, többek között, illetve első sorban a kisebb vállalkozásoknak nyílik lehetősége, hogy az általuk megtermelt vagy előállított termékeket egy magasabb feldolgozottsági állapotban hozzák piacra és ezáltal növeljék bevételüket, illetve tevékenységük nyereségességét.

– Az önkormányzatok számára a vidékfejlesztési pályázatok eléggé korlátozott lehetőséget nyújtanak, már amennyiben a források bőségére gondolunk. Nagyobb lehetőséget látok a 2014-2021-es uniós ciklus TOP (Területi Operatív Programok) kiírásai között. Az előzetes TOP tervezési szakaszban 2014-2015. év során Beled közel tíz projektötletet nyújtott be, és tulajdonképpen a helyzet most válik élessé. Azaz 2015. december végén, illetve 2016 januárjában kerültek sorra kiírásra a konkrét TOP fejezetek pályázati felhívásai – mondta Major Jenő.

Tekintettel arra is, hogy Beled anyagi helyzete egy korábbi 2011-es pályázat elhibázott megvalósításából, illetve nem megfelelő utókezeléséből adódóan az idei évben nem nevezhető „rózsásnak”, rendkívül fontos, hogy az említett pályázatokon jól szerepeljünk. Annál is inkább – folytatta a polgármester – mivel, mint ahogy már többször is beszéltem róla, közintézményeink általános állapota meglehetősen leromlott. Kiemelkedik ezek közül a Napköziotthonos Konyha, amelynek felújítása a szakhatóság legfrissebb jegyzőkönyve szerint sem tűr halasztást. Szorosan követi a konyhát az óvoda helyzetének rendezése, az egészségügyi objektum felújítása, az ifjúsági ház rendbetétele, és folytathatnánk a sort, nem elfeledkezve a városközpont képét meghatározó, műemlék épületünkről, a Barthodeiszky–kastélyról.

– Lassan körvonalazódnak a költségvetés számai is. Egyelőre annyi látszik, hogy az intézményeink működtetésén felül tudunk azért forrást biztosítani a megszokott és elvárt útfelújításokra, illetve talán néhány kilométer járda építés felújítás is bele fog férni az idei büdzsébe – fejezte be a polgármester.

Beküldés dátuma: 2016. 02. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés