Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beledben egy időben újult meg az alsó és felső tagozatos iskola

Annak a településnek van jövője, ahol nő a gyermekvállalási kedv, jól érzi magát a fiatalság, és nem utolsó sorban kiváló iskolája van. A Soproni Tankerületi Központ nagyszabású infrastrukturális fejlesztéssel járul hozzá a szakmai munkához.

Vidám, boldog gyermekarcok fogadták „A beledi általános iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című EFOP-os projekt zárórendezvényének résztvevőit. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma néhány hónap leforgása után tájékoztatta, a Soproni Tankerületi Központot, hogy támogatásban részesíti a beledi iskolafejlesztési pályázatot. A 2018 júniusában kezdődő, 124 millió forintos támogatásból és a 19 millió forint önerőből megvalósuló beruházás hivatalos átadására december 7-én került sor.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő szerint tudatosítani kell az emberekben, hogy a fejlesztések nem magától értetődő események a települések életében, hisz mire eljutnak a szalagátvágásig, rengeteg ember sok-sok munkája, odafigyelése előzi meg az átadóünnepségeket, nem beszélve arról, hogy milyen nehéz olyan kivitelezőt találni, aki elvállalja és határidőre befejezi a beruházást. A projektgazdák gyakran álmatlan éjszakákat töltenek el, mert nem mindig zökkenőmentes ez a folyamat. A kormányzat részéről átgondolt tervezésre van szükség arra vonatkozóan, hogy milyen hazai és uniós fejlesztésekre írják ki a pályázatokat. A mikrotérségi szerepet betöltő kisvárosok közszolgáltatásait a helyieken kívül a környező települések lakossága is igénybe veszi, ezért előnyt élveznek a mostani, beledihez hasonló projektek – hangsúlyozta a Magyar falu program kormánybiztosa, aki arra biztatja a polgármestereket, képviselő-testületi tagokat, hivatali dolgozókat, hogy a jövőben is fogalmazzák meg azon elvárásaikat, amelyek a régióban élő emberek javára válna. – Egyet biztosan leszögezhetek: Magyarország kormányára az ilyen fejlesztésekhez a jövőben is számíthatnak – tette hozzá.
Tompáné Balogh Mária volt tankerületi igazgató megköszönte Borosné Tóth Zsuzsanna iskolaigazgatónak, hogy annak idején azonnal vállalta a központi intézménnyé alakulás nehézségeit, plusz elvárásait, hiszen döntése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 2018 végén egyszerre két épület felújításának lehetünk tanúi. Elismeréssel szólt a jelenlegi iskolaigazgatóról, aki a felújítások kellős közepén került az intézmény élére, így a szakmai és személyi teendők mellett rengeteg szervezési feladat szakadt a nyakába.
Kőszegi-Németh József átvéve a szót a következőt mondta: hogy milyen élet költözik a gyönyörűen felújított iskolaépületbe, nagyban meghatározza a tanári kar sokoldalú felkészültsége, ezért arra kérte a jelen lévő diákokat, tapssal köszöntsék a pedagógusokat. Külön kiemelte a szülők példaértékű hozzáállását, a visszaköltözésben valamint a tantermek rendbetételében és berendezésében nyújtott közreműködéséért. Köszönetet mondott a városvezetés részére is a költözés és egyéb munkálatokban nyújtott támogatásért és segítségért.
Marek János megelégedéssel nyugtázta, hogy nagyon jó helyre került a több mint 140 millió forintos támogatás. A felszólaló az iskola tanárait és tanulóit jelképesen „tankerületi dicséretben” részesítette a Beledben tapasztalt fegyelmezett, ugyanakkor bensőséges, baráti légkör miatt, ahol nagyon sok a mosolygó, intelligens gyermek. – Nagyon sok minden megújult, de van még bőven feladatunk – mondta a Soproni Tankerületi Központ igazgatója.
Az alsó tagozatos iskolában lecserélték a parkettát és a járófelületeket, korszerűsítették a vizesblokkokat, továbbá megújult a tanári szoba, valamint az összes tanterem és folyosó. A felső tagozatos épületben tetőfelújításra és szigetelésre is sor került. Korszerűsítették a villamoshálózatot, így minden tanterembe új világítótesteket szereltek fel. Kicserélték az udvar felőli nyílászárókat, fejlesztették a sportudvart, felújították a vizesblokkokat, továbbá új festést kapott valamennyi tanterem és a folyosó, ahol kicserélték az öltözőszekrényeket is.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés