Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beledben is változásokkal teli esztendő lesz a 2013-as

Beled vezetője az elkövetkezendő időszak fejlődését meghatározó, közel 9 hektáros iparterület megvásárlását tartja a tavalyi év legnagyobb eredményének. A területbérlés vagy vásárlás iránt érdeklődő befektetőknek eddig nem tudtak kínálni semmit, mert a vállalkozóknak nem felelnek meg  a kisebb, mezőgazdasági művelésre használt földek.  Az önkormányzat az átalakítás miatt megkezdte a tárgyalásokat a tervezőkkel, hogy majdan háromezer négyzetméteres blokkokban ajánlhassák az iparterületet a jövőbeni érdeklődőknek. Szinte az egész rész betonozott, rendelkezik némi infrastruktúrával – két villanytrafóval és egy benzinkúttal –, de azért új utak kellenének. Az értékesítésre szánt helyeken ki kell építeni a csatlakozási lehetőséget. A testület még nem döntött az itt található lerobbant kétszintes irodaház sorsáról, esetleg pályázati forrásból felújítanák. Az alsó részen egyébként egy kisebb, zajmentesen működő ipari üzemet tudnának elképzelni, a felső szinten pedig irodákat lehetne kialakítani.

Beledben tárt karokkal várják a munkahelyteremtő szándékkal érkező vállalkozókat
, akik közül egyre többen érdeklődnek az önkormányzatnál. A polgármester asszony szerint az emberek jogosan várják el, hogy a mikrotérségi központként működő Beleden legyenek munkahelyek, amelyek a környéken élőknek is biztos megélhetést jelentenének. A kisebb volumenű fejlesztések mellett Tompáné Balogh Mária érdemesnek tartotta megemlíteni az egyre sikeresebb kisvárosi rendezvényeket. A Beled és Páli közt létesítendő kavicsbánya engedélyeit most szerzik be, és ha mind megérkezik, megkezdődhet a kitermelés. – Bízom benne, ha megépül a 86-os út, lendületet fog adni a térségnek. A lehajtó itt lesz, ami meg fogja határozni a település későbbi életét, a zajhatás viszont kevesebb lesz – jelentette ki a polgármester.

A közigazgatás átszervezése szinte napi tennivalóval látja el a helyhatóságot.
A Mikrotérségi Általános Művelődési Központtal a  gond, hogy az új struktúra szerint szét kellene bontani, viszont az elnyert 34  millió forintos TÁMOP-os pályázat miatt erre nem kerülhetne sor. Érthető, hogy a város nem szeretné elveszíteni az újfajta tanulási lehetőségek kialakítására kapott tetemes összeget, melyből rengeteg szakkört és egyéb foglalkozást tarthatnak a gyerekeknek. A legutolsó verzió szerint az általános iskola a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz kerül, az óvoda, a konyha, a könyvtár, a művelődési ház és a felnőttképzési központ pedig  maradna az önkormányzat irányítása alatt. Az öt egység működtetésére átmenetileg többcélú intézmény kialakítását tervezik.

Mint ahogy a legtöbb településen, Beledben is kezdetleges a költségvetés tervezése,
ezért egyelőre csak a főbb számokat ismerik. Tompáné Balogh Mária úgy véli, hogy februárban tudják első körben tájékoztatni a képviselőket, márciusban pedig talán elfogadhatják a helyi büdzsét. – A korábbi években ilyenkor már nyakig voltunk a költségvetéssel, most viszont az intézményátalakítás és a dolgozók helyzete a fontosabb – jegyezte meg a város vezetője, mert szerinte a következő a lényeg: az érintettek úgy éljék meg a változásokat, hogy azok jó hatásait vegyék elsősorban észre. Azt kívánom a 2013-as évre, hogy egészségben teljen, és mindenkinek legyen munkája, valamint érezzék jól magukat a munkahelyen – hangzott az interjú végén.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 23.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play