Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beledben szakorvosi ellátást szerveznek

A beledi egészségnapon alkalmanként több száz érdeklődő fordul meg. Az idén sem volt ez másként, de a nagyobb tömegre inkább a délutáni órákban számíthattak a szervezők.

Október az egészség hónapja. Korábban több időpontra osztották el az előadásokat, így szinte minden hétre jutott valami érdekes téma. Tompáné Balogh Mária bevezetőjében megemlítette: A legutóbbi alkalommal jobban besűrítették a programokat, ezért október 4-én több előadáson és szűrővizsgálaton vehettek részt az érdeklődők. A szakemberek valamennyi korosztály számára tartogattak érdekfeszítő információkat, ezért jól járt, aki rászánta az időt, és végighallgatta az előadásokat. Beled polgármestere szerint érdemes élni az ingyenes vizsgálatok adta lehetőségekkel, mert nem szükséges más településre utazni, és előjegyzés nélkül lehet igénybe venni a szűréseket. Az ideális az lenne, ha a vérvételért sem kellene a településről kimozdulni, mert a mintát vinnék a laborba, és nem a páciensek utaznának.
A gázfűtés bevezetése óta az egészségházban felszabadult a kazánháznak helyet adó épületrész. Tompáné Balogh Mária tájékoztatta a lakosságot az ezzel kapcsolatos terveiről: A megüresedett helyen szakrendelőt szeretnének kialakítani, ahol havonta más-más időpontban szakorvosok fogadnák a betegeket.
– Sokkal jobb akkor szembesülni a bajokkal, ha az még kezdetleges stádiumban van – hangsúlyozta a megelőzés fontosságát a polgármester.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés