Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beledben újabb intézmény kikipálva

Megvalósul a belediek elképzelése: teljes egészében felújíthatják a sportcsarnokot. Húszmilliót kértek, és tizenöt milliót kapnak. A pályázati támogatást áprilisban megkapja a város.

Örömteli bejelentéssel kezdődött a legutóbbi önkormányzati ülés Beledben: 15 millió forintot kap a város a sportcsarnok felújítására. Tompáné Balogh Mária hozzátette: a támogatás révén be tudják fejezni a megkezdett beruházásokat. Két évvel ezelőtt 10 millió forintot fordítottak az épület korszerűsítésére: felújították a vizesblokkokat és az öltözőt, valamint részben végre tudták hajtani a villanyszerelési és gépészeti munkákat. A legújabb pályázati pénzt a küzdőtér és a bejárati rész rendbe tételére fogják költeni. A tervek közt szerepel a tornacsarnok és az aula födémszigetelése, komplett nyílászárócsere, így hőszigetelt  nagy méretű kapura cserélik a mostani vasból készült szerkezetet, rajta személyi bejáróval. Régi probléma oldódik meg azzal, hogy elkülönítik egymástól az iskola és a tornacsarnok a fűtési rendszerét.
Beled polgármestere nagy becsben tartja a nekik ítélt 15 millió forintnyi támogatást, főleg annak a tudatában, hogy országosan 1102 önkormányzat pályázott (21,5 milliárd forintnyi összegre), melyek közül 87 nyertest hirdettek ki.

A beledi önkormányzat 11,5 millió forintot szán a civil szervezetek működésére. A támogatás fő pillére a képviselő-testületi tagok tiszteletdíjának a fele, melyet önként ajánlanak fel a cél érdekében. Az egyesületek minden évben számíthatnak arra az egymilliós keretre is, melynek felosztásáról szintén a helyhatóság dönt. A rendezvények lebonyolítására immár negyedik esztendeje további 1,5 millió forintot különít el a város, de erre az összegre már pályázniuk kell a civileknek.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés