Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Beledben újabb intézmény kikipálva

Megvalósul a belediek elképzelése: teljes egészében felújíthatják a sportcsarnokot. Húszmilliót kértek, és tizenöt milliót kapnak. A pályázati támogatást áprilisban megkapja a város.

Örömteli bejelentéssel kezdődött a legutóbbi önkormányzati ülés Beledben: 15 millió forintot kap a város a sportcsarnok felújítására. Tompáné Balogh Mária hozzátette: a támogatás révén be tudják fejezni a megkezdett beruházásokat. Két évvel ezelőtt 10 millió forintot fordítottak az épület korszerűsítésére: felújították a vizesblokkokat és az öltözőt, valamint részben végre tudták hajtani a villanyszerelési és gépészeti munkákat. A legújabb pályázati pénzt a küzdőtér és a bejárati rész rendbe tételére fogják költeni. A tervek közt szerepel a tornacsarnok és az aula födémszigetelése, komplett nyílászárócsere, így hőszigetelt  nagy méretű kapura cserélik a mostani vasból készült szerkezetet, rajta személyi bejáróval. Régi probléma oldódik meg azzal, hogy elkülönítik egymástól az iskola és a tornacsarnok a fűtési rendszerét.
Beled polgármestere nagy becsben tartja a nekik ítélt 15 millió forintnyi támogatást, főleg annak a tudatában, hogy országosan 1102 önkormányzat pályázott (21,5 milliárd forintnyi összegre), melyek közül 87 nyertest hirdettek ki.

A beledi önkormányzat 11,5 millió forintot szán a civil szervezetek működésére. A támogatás fő pillére a képviselő-testületi tagok tiszteletdíjának a fele, melyet önként ajánlanak fel a cél érdekében. Az egyesületek minden évben számíthatnak arra az egymilliós keretre is, melynek felosztásáról szintén a helyhatóság dönt. A rendezvények lebonyolítására immár negyedik esztendeje további 1,5 millió forintot különít el a város, de erre az összegre már pályázniuk kell a civileknek.

© MOLNÁR TV. KFT.

Beküldés dátuma: 2014. 04. 07.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play