Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beleden egyre több az óvodás korú gyermek

Változatos programokról gondoskodnak a beledi nyári óvodába járó gyerekeknek. A nagy melegben párakapu alatt hűsölhetnek, és a nagyobbak nagyon élvezik a kézzel-lábbal hajtható körhintát. A körjátékok mellett gyurmázás, bújócskázás várja az óvodásokat.

Gerencsérné Németh Erika a Rábaközi Televíziónak korábban is beszélt arról, hogy nem lesz nyári leállás a beledi óvodában. A szülőknek nagy kiesést jelentett a munka világából, hogy gyermekeikkel egész nap otthon kellett maradniuk. Az óvodai dolgozók szeretnének könnyíteni a családok terhein azzal, hogy egész nyáron várják a gyerekeket.
A hatvanhetes létszámból megközelítőleg negyvenen veszik igénybe a szolgáltatásokat, ettől függetlenül naponta változik a gyerekek száma, mert néhányan kihagynak egy-egy napot az óvodából vagy szüleikkel, testvéreikkel nyaralni mennek.
Az óvodavezető elmondta, hogy a folyamatos nyitvatartás miatt nehezebb megoldani a kollégák szabadságolását, akik ráadásul csak a nyári hónapokban vehetik ki éves pihenőidejüket. Abban bíznak, hogy ha augusztusban csoportösszevonással oldják meg a délutáni altatást, kevesebb óvónő is elengedő lesz a gyermekek felügyeletére.

Gerencsérné Németh Erika elmondta, hogy tizenhárom nagycsoportos szeptembertől már iskolás lesz, huszonegy kisgyermek pedig megkezdi óvodás életét, tehát emelkedő tendenciát mutat az óvodai létszám. A bölcsőde teljes kapacitással működik, és a csoport fele ősztől óvodás lesz. A bölcsődések szüleinek augusztus végén fognak értekezletet tartani, amikor az őszi indulásról is tájékoztatást adnak. Az óvodai beiratkozás online módon történt az idei esztendőben.

A koronavírus miatt nagy erővel takarítottak a dajkák már március hónapban, de a nagytakarítás azóta is folyamatos, mert amelyik teremben átmenetileg nem tartózkodnak a gyerekek, újból megtisztítják és fertőtlenítik – mesélte az óvodavezető.

Beküldés dátuma: 2020. 07. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés