Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beleden nagyon várták már a Molnár Kft. kábeltelevíziós szolgáltatásait

A lakók közül nem mindenki tudta megvárni, míg megépül az új rendszer,  ezért türelmetlenségükben áttértek más szolgáltatóhoz; azóta viszont alig várják, hogy leteljen a hűségnyilatkozat. A maradók viszont nem bánták meg döntésüket, mert az emberek nagyon elégedettek a kábeltévével, s ezen belül az adások minőségével. Ami külön öröm, hogy a lakosság minden hónap utolsó csütörtökén délután négy órától egyenes adásban nézheti a képviselő-testületi üléseket, a kedd esti műsor pedig kimondottan Beledről szól - fogalmazott a polgármester.
Valamennyi érintett település polgármestere részt vett azon a tárgyaláson, melyen a körjegyzőség költségvetéséről illetve a hivatal működéséről egyeztettek a felek. Riportalanyunk lehetségesnek tartja, hogy azért ilyen jó a kapcsolat a körjegyzőségen belül, mert nem alkotnak közös költségvetést, tehát  ritkán esik szó a pénzről.
Régóta bevett szokás Beleden, hogy amíg nem sikerül megegyezni az intézményekkel a költségvetés főbb számaiban, addig nem terjesztik a büdzsét a testület elé, inkább későbbi rendkívüli ülésen tárgyalják meg azt. Beled vezetője szerint a részletes szakmai vita nem tartozik a nyilvánosságra, ezért a bizottságok alaposan előkészítik a pénzügyi  elképzelést. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központnak valamennyivel kevesebb jut a tavalyihoz képest, de ha tanulóarányosan vizsgálják, akkor szinte azonos a 2010-essel. A szociális szféra anyagi támogatásának elosztásában ritkábban alakul ki konfliktus, de az iskola és az óvoda fenntartása már nehezebb feladat. - A művelődési ház költségvetéséhez nagyon kevés az, amit kapunk: nem egészen egymilliót, és tízmillióba kerül éves szinten - jegyezte meg a polgármester. Tompáné Balogh Mária úgy véli, nem várhat tovább a közel negyven évvel ezelőtt felhúzott lapos tetős iskolaépület felújítása, akár több lépcsőben és önerőből, de jövőre mindenképpen neki kell állni.
Az önkormányzat kötelező feladatait Beleden kívül Edvén, Vásárosfalun, Rábakecölön és Dénesfán látja el. Utóbbi településen annyi változás lesz, hogy egy nappal ritkábban jelenik meg az ügyintéző, hiszen a legtöbb problémát úgyis a beledi hivatalban oldják meg. Tompáné rámutatott:  eddig nem tartották szorosan magukat a meghirdetett ügyintézési időpontokhoz, de mivel a mindössze tizenegy dolgozó ötezer állampolgár hivatalos dolgainak intézése mellett képtelen ellátni a napi ügykezelési feladatokat, ezentúl nem fogadják az embereket az egyéb napokon. Kedden egyébként is hosszabbított rend (7.30-tól 18.00 óráig)szerint várják az ügyfeleket.
Tompáné Balogh Mária az elmondottakhoz hozzátette: vannak pénzügyi tartalékai még a városnak, és a tervek is készen állnak a megvalósításra.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play