Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beleden nagyon várták már a Molnár Kft. kábeltelevíziós szolgáltatásait

A lakók közül nem mindenki tudta megvárni, míg megépül az új rendszer,  ezért türelmetlenségükben áttértek más szolgáltatóhoz; azóta viszont alig várják, hogy leteljen a hűségnyilatkozat. A maradók viszont nem bánták meg döntésüket, mert az emberek nagyon elégedettek a kábeltévével, s ezen belül az adások minőségével. Ami külön öröm, hogy a lakosság minden hónap utolsó csütörtökén délután négy órától egyenes adásban nézheti a képviselő-testületi üléseket, a kedd esti műsor pedig kimondottan Beledről szól - fogalmazott a polgármester.
Valamennyi érintett település polgármestere részt vett azon a tárgyaláson, melyen a körjegyzőség költségvetéséről illetve a hivatal működéséről egyeztettek a felek. Riportalanyunk lehetségesnek tartja, hogy azért ilyen jó a kapcsolat a körjegyzőségen belül, mert nem alkotnak közös költségvetést, tehát  ritkán esik szó a pénzről.
Régóta bevett szokás Beleden, hogy amíg nem sikerül megegyezni az intézményekkel a költségvetés főbb számaiban, addig nem terjesztik a büdzsét a testület elé, inkább későbbi rendkívüli ülésen tárgyalják meg azt. Beled vezetője szerint a részletes szakmai vita nem tartozik a nyilvánosságra, ezért a bizottságok alaposan előkészítik a pénzügyi  elképzelést. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központnak valamennyivel kevesebb jut a tavalyihoz képest, de ha tanulóarányosan vizsgálják, akkor szinte azonos a 2010-essel. A szociális szféra anyagi támogatásának elosztásában ritkábban alakul ki konfliktus, de az iskola és az óvoda fenntartása már nehezebb feladat. - A művelődési ház költségvetéséhez nagyon kevés az, amit kapunk: nem egészen egymilliót, és tízmillióba kerül éves szinten - jegyezte meg a polgármester. Tompáné Balogh Mária úgy véli, nem várhat tovább a közel negyven évvel ezelőtt felhúzott lapos tetős iskolaépület felújítása, akár több lépcsőben és önerőből, de jövőre mindenképpen neki kell állni.
Az önkormányzat kötelező feladatait Beleden kívül Edvén, Vásárosfalun, Rábakecölön és Dénesfán látja el. Utóbbi településen annyi változás lesz, hogy egy nappal ritkábban jelenik meg az ügyintéző, hiszen a legtöbb problémát úgyis a beledi hivatalban oldják meg. Tompáné rámutatott:  eddig nem tartották szorosan magukat a meghirdetett ügyintézési időpontokhoz, de mivel a mindössze tizenegy dolgozó ötezer állampolgár hivatalos dolgainak intézése mellett képtelen ellátni a napi ügykezelési feladatokat, ezentúl nem fogadják az embereket az egyéb napokon. Kedden egyébként is hosszabbított rend (7.30-tól 18.00 óráig)szerint várják az ügyfeleket.
Tompáné Balogh Mária az elmondottakhoz hozzátette: vannak pénzügyi tartalékai még a városnak, és a tervek is készen állnak a megvalósításra.
Beküldés dátuma: 2011. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play