Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Beledi diákok fővárosi élményei

beledi általános iskola pedagógusa három évvel ezelőtt fedezte fel az interneten a budapesti múzeumok listáját. A szerkesztők a következő  szándékkal tették közzé a kulturális intézmények nevét: aki úgy dönt, hogy felkeresi a felsorolt helyszínek valamelyikét, ingyenes vasúti utazásban részesül. Barabás Zsuzsa élt a kecsegtető kínálattal, ezért az idei őszi szünetben már harmadszor kerekedett fel a beledi iskolásokkal. A hatodikasok a Magyar Nemzeti Múzeumot nézték meg, egy évvel később a Hadtörténeti Múzeumban jártak, legutóbb pedig a Magyar Nemzeti Galériára esett a nyolcadikasok választása.   Ezenkívül útba ejtették a Terror Háza Múzeumot, ahova beengedték a tanári kísérettel érkező csoportot.
A diákoknak a harmadik alkalomra már természetessé vált a múzeumi séta, amire izgatottan készültek. A közös utazás és a budapesti metrózás mind külön élményt jelentett a vidéki fiataloknak, akik a korai kelést és a késői megérkezést is szívesen vállalták – mesélte tanítójuk. Mivel a múzeumokban belépődíjat kellett fizetni, és a helyi közlekedés sincs ingyen,  fejenként közel 3.000 Ft-ba került a kirándulás, de Barabás Zsuzsa szerint még így is nagyon megérte. A tanulók fegyelmezetten közlekedtek a zsúfolt fővárosban, ahol gyakorolhatták a tájékozódást. Az angoltanár nemcsak saját tárgya, hanem a történelem iránt is érdeklődik, és mint mondta, olyan sok benyomás érte őket, hogy nehéz lenne ezek közül egyet kiemelni.
Takács Nóra az osztályán kívül korábban a szüleivel is körülnézett Budapesten, ahol felfigyelt a jellegzetes nagyvárosi nyüzsgésre. – Borzasztó volt látni és hallani, hogy mit műveltek az emberekkel a kínzókamrában – idézte fel a nyolcadikas a Terror Házában szerzett élményeit. Kocsis Mártont először kellemetlenül érintette a fővárosi nyüzsgés, de így, hogy már többször volt, nem idegenkedik tőle. A galériában kiállított képekről szóló beszámolót is érdekesnek találta, mert megtudta, hogy milyen szemmel érdemes szemlélni az alkotásokat. Molnár Fruzsina a korábbi osztálykirándulásokon már megismerkedett Budapest néhány nevezetességével, de a sűrű nagyvárosi forgalmat nem nagyon szívleli. Giczi Bettina hatodik osztályos korában is járt a fővárosban, amelyet a közlekedés szempontjából bonyolultnak tart. A portrékat szívesen rajzolgató lányt legutóbb a Magyar Nemzeti Galériában kiállított barokk stílusú festmények ragadták meg leginkább. Kovács Máté hatodikas korában szintén megfordult Budapesten, ahol látta a Parlamentet és az állatkertet, szüleivel pedig a Tropicariumban járt. A galériában szervezett foglalkozáson maga is megpróbálkozott a csendélet festésével.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés