Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beledi mesemondók sikerei

A 2/b-be járó Eőry Eszter kedvence a népmese, ezen belül a Mátyás királyról szóló történetek olvassa a legszívesebben. A korához képest nagyon határozott kiállású kislány versmondásért kapott dicséretet az óvodában, elsős korában pedig mindjárt a legjobbak közé került. A Beleden megrendezett területi versenyen A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét mondta el, mellyel továbbjutott a megyei fordulóra.
A Répcelakon élő Balogh Zsuzsanna több mint negyedszázada van a pályán, a beledi iskolában pedig 2009 januárjától dolgozik.  A 2/b osztályfőnöke sok diákot felkészített a versenyekre, legutóbb két diákja vállalta a megmérettetést. A pedagógus szerint a hosszú mesék élvezetes előadása, és az arra való felkészülés nem kis feladatot jelentett a gyerekeknek, továbbá a szülőknek, hiszen ők is részt vettek a tanulásban. Az iskolások már a nyári szünetben olvasgatták a kiválasztott történeteket, melynek előadásmódját az őszi iskolakezdéskor csiszolgatták. Tanára úgy véli, Eszternél nem hiányzik az egyéni kisugárzás, mellyel hamar megnyeri a közönséget.
A tündérmeséket és a népi történeteket érdekesnek tartó, különleges és dallamos hanggal megáldott Kocsis Márton a tanulás után, ha teheti, időt  szakít az olvasásra, de főleg nyaranta hódol szenvedélyének. A területi fordulóról szintén továbbjutó hetedikes fiú a magasabb szintű versenyre Kriza János A bolond falu  című írásából készült fel.
A beledi Horváth Eszter nagyon örül a megyei mesemondóversenyen elért első helyezésének, ami korántsem jelenti azt, hogy megáll, hiszen bármikor megmérettetné magát. Tanára szerint a diáknak nagy érzéke van a színjátszáshoz is. A felkészüléshez szinte nem kért segítséget, és lelkesedése miatt hamar befogadja a szöveget. Munkájához alig kellett valamit hozzátenni – mondta Pallag Jánosné, aki nagyon elégedett a beledi gyerekek igyekezetével. A beledi színjátszókör tagjainak a rendszeres gyakorlás és fellépés hatékony segítség a vers és a próza megtanulásában. A művelődésszervező olyan szempont szerint választja ki a párbeszéddel sűrűn tagolt darabokat, hogy azzal is megkönnyíti a gyerekek felkészülését. A beledi színekben versenyző gyerekek bebizonyították, hogy ma is van létjogosultsága a népmesének.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play