Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Bemutatkozott a KDNP csornai szervezetének új elnöke

A győri bencéseknél érettségizett fiatal először vegyész szeretett volna lenni, majd úgy döntött, hogy a környezetmérnök pályát választja. A családi indíttatást megkapta ugyan a papi hivatáshoz, de mint mondta, az Istentől való meghívás nem érkezett meg, ezért kitartott civil foglalkozásánál.

A KDNP nemrégiben tisztújító közgyűlést tartott Csornán, melyen a harmincnyolc esztendős Kocsis Róbertet választották elnöknek. A tősgyökeres helyi lakos húgával együtt katolikus nevelésben részesült, tehát a nagymamának és az édesapának nagy szerepe volt abban, hogy élete a jelenlegi mederben folyik. Horváth László, a KDNP egyik helyi alapítója öt évvel ezelőtt invitálta a jobboldali kötődésű fiatalembert a politikai szervezetbe, ahol a belépése utáni esztendőtől elnökségi tagként és gazdasági vezetőként tevékenykedett. 

Kocsis Róbert civil életéről is beszélt: A Széchenyi István Egyetemen végzett minőségbiztosítási és környezetvédelmi szakember a diploma megszerzése után rögtön elhelyezkedett, s tizenöt éve dolgozik jelenlegi munkahelyén.
– A KDNP szabályzata szerint a helyi önkormányzati választást követően kell megtartani a tisztújítást. Csornán erre november végén került sor – fogalmazott a riportalany. – A  huszonhét fős tagságból huszonketten meg is jelentek a tisztújító közgyűlésen. Jómagam megkaptam az elnöki pozíciót, ezenkívül az elnökségbe a következő személyek kerültek: a korábbi vezetőségben is részt vevő Horváth László, az önkormányzati képviselőnek választott Antal Krisztián és Szabó Dávid, valamint Horváth Dániel, aki az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség helyi csoportjának tagja.
Az előttük álló öt esztendőben folytatnák a fiatalítást, tehát az önállóság megtartása mellett tovább növelnék a belépők számát. A jelentkezőket az elkövetkezendő gyűlés alkalmával fogják beiktatni. A KDNP helyi szervezete különböző programokon szeretné megmutatni jelenlétét, ünnepek táján pedig a rászoruló családoknak gyűjtéseket szerveznek. A karácsonyi időszakban meglátogatják a kórházban tartózkodó betegeket.
A párt helyi csoportja kategorikusan elzárkózik a baloldali érdekeltségű szervezetekkel való párbeszédtől, ugyanakkor partnerként szeretnének együttműködni a fideszesekkel, a civilekkel való kapcsolatfelvételt pedig minden esetben megfontolják.
Kocsis Róbert szerint a csornai szervezet huszonhét fős tagsága a város lakosságához mérten alacsony, de aktivitásukkal elégedett, ráadásul az elnökség négy tagja is részt vesz a helyi politikai közéletben. Az elnök nem bánná, ha az elkövetkezendő ciklus végére a kereszténydemokraták létszáma negyvenre gyarapodna.

Beküldés dátuma: 2014. 12. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek