Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Bemutatkozott a téti tankerület vezetője

A kétgyermekes, 49 éves szakember eddigi pályafutása meglehetősen szerteágazó. A téti tankerület vezetői pozíciójára azért adta be a jeletkezését, mert a pályázat három alapvető feltételének rögtön megfelelt. A megyei közgyűlés alelnöki tisztében és bizottsági elnökként megszerezte a fenntartói gyakorlatot, a gyermek és ifjúságvédelem területén töltött tizenkét esztendő pedig az oktatáshoz hozta közel. Tanügyigazgatási ismereteit a megyei pedagógiai intézet berkein belül sajátította el.
A járáshoz hivatalosan tizennégy település tartozik, de tankerületi szempontból Kajárpécet is ide sorolták. Téten a Kisfaludy Károly Általános Iskola az egyik székhely, melynek tagintézményei Győrszemerén, Rábacsécsényben és Mórichidán találhatóak. Gyömöre szintén székhelyként működik, Kajárpéc pedig a tangintézménye. A gyarmati általános iskola szintén önálló egység, a szakszolgálatot pedig Rábacsécsényben látják el. Utóbbi hat alapszolgáltatását a téti tankerületen kívül Pannonhalmán és bizonyos győri tankerülethez tartozó településeken is biztosítják az általános iskolák és az óvodák számára. A szakmai irányító tevékenység többsége megmaradt az intézményeknél, de a fenntartással kapcsolatos döntések nagy részét a tankerületnél hozzák meg. Kivételt képeznek ez alól a 3.000 lélekszámot meghaladó települések, mint Tét és Győrszemere, ahol a települési önkormányzat maradt az üzemeltető.
Horváth Lajos a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai intézet munkatársaként már találkozott a tétihez hasonló problémával, ami szerint az alsó tagozatosok elhelyezése alacsony színvonalú, és jó ideje áll a több száz milliót felemésztő  beruházás. Igaz, hogy tankerületi igazgatóként csak kis mértékben avatkozhatott az ügybe, mert a fejlesztés befejezése az önkormányzat feladata, de  bízik a szeptemberi iskolakezdésben. A szakember folyamatos kapcsolatot tart fenn a város vezetőjével, de ez a megoldásra váró feladat nyilvánvalóan a képviselő-testület és a polgármester asztala maradt. A szülők egyre gyakrabban panaszolják az áldatlan körülményeket, mert nem szívesen látják gyermekeiket az átnedvesedett falak között.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés