Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bemutatkozott a téti tankerület vezetője

A kétgyermekes, 49 éves szakember eddigi pályafutása meglehetősen szerteágazó. A téti tankerület vezetői pozíciójára azért adta be a jeletkezését, mert a pályázat három alapvető feltételének rögtön megfelelt. A megyei közgyűlés alelnöki tisztében és bizottsági elnökként megszerezte a fenntartói gyakorlatot, a gyermek és ifjúságvédelem területén töltött tizenkét esztendő pedig az oktatáshoz hozta közel. Tanügyigazgatási ismereteit a megyei pedagógiai intézet berkein belül sajátította el.
A járáshoz hivatalosan tizennégy település tartozik, de tankerületi szempontból Kajárpécet is ide sorolták. Téten a Kisfaludy Károly Általános Iskola az egyik székhely, melynek tagintézményei Győrszemerén, Rábacsécsényben és Mórichidán találhatóak. Gyömöre szintén székhelyként működik, Kajárpéc pedig a tangintézménye. A gyarmati általános iskola szintén önálló egység, a szakszolgálatot pedig Rábacsécsényben látják el. Utóbbi hat alapszolgáltatását a téti tankerületen kívül Pannonhalmán és bizonyos győri tankerülethez tartozó településeken is biztosítják az általános iskolák és az óvodák számára. A szakmai irányító tevékenység többsége megmaradt az intézményeknél, de a fenntartással kapcsolatos döntések nagy részét a tankerületnél hozzák meg. Kivételt képeznek ez alól a 3.000 lélekszámot meghaladó települések, mint Tét és Győrszemere, ahol a települési önkormányzat maradt az üzemeltető.
Horváth Lajos a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai intézet munkatársaként már találkozott a tétihez hasonló problémával, ami szerint az alsó tagozatosok elhelyezése alacsony színvonalú, és jó ideje áll a több száz milliót felemésztő  beruházás. Igaz, hogy tankerületi igazgatóként csak kis mértékben avatkozhatott az ügybe, mert a fejlesztés befejezése az önkormányzat feladata, de  bízik a szeptemberi iskolakezdésben. A szakember folyamatos kapcsolatot tart fenn a város vezetőjével, de ez a megoldásra váró feladat nyilvánvalóan a képviselő-testület és a polgármester asztala maradt. A szülők egyre gyakrabban panaszolják az áldatlan körülményeket, mert nem szívesen látják gyermekeiket az átnedvesedett falak között.
Beküldés dátuma: 2013. 05. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play