Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Benépesült a bágyogszováti általános iskola

– Mindent megteszünk, hogy a ránk bízott diákok ügyes, okos, intelligens fiatalokká váljanak – szólt a szülőkhöz az intézmény vezetője. Jelezte, hogy számít az édesanyák és az édesapák áldozatos munkájára, segítő együttműködésére. Az összetartozást jelképező iskolai kitűzőt a nyolcadikasok adták át az újonnan csatlakozott diákoknak. A nagyobbaktól azt várják el tanáraik, hogy jó példát mutassanak az alsóbb évfolyamba járó társaiknak. Az általános iskolai tanulmányait megkezdő elsősökön kívül a rábapordányi tagintézményből fogadták az ötödikeseket.
A helyi önkormányzat nevében Horváth László köszöntötte a jelenlévőket. – Az ősz folyamán elkezdjük azt a nagyszabású újjáépítési tervet, amelynek eredményeképpen új nyílászárókat, hőszigetelést és vakolatot kap iskolánk, hogy gyermekeink uniós színvonalú körülmények között tanuljanak – jelentette be az elöljáró, aki a felújítási munkák miatt kérte az érintettek türelmét, mert több rugalmasságra lesz szükség az elkövetkezendő időszakban. A József Attila Általános Iskola tanévnyitóján megjelent Kenesei Ferenc Bodonhely, valamint Zsédely Zsigmond Kisbabot polgármestere is.
A tanévkezdés a legnagyobb izgalmat az elsősökből váltotta ki, ezért bekísértük őket kameránkkal  az osztályterembe. A fővárosban született Szeredi Nárcisz hét éve él Győrben, s onnan fog nap mint nap bejárni a településre. A tanító és gyógypedagógus szakon végzett fiatal pedagógus nem teljesen kezdő, mert mielőtt Bágyogszovátra került,  Pannonhalmán harmadikasokkal, a következő évben pedig speciális szakiskolai diákokkal foglalkozott. A tizenegy fős csoport osztályfőnöke reméli, hogy ennél csak még többen lesznek. Jelenleg úgy alakult az összetétel, hogy a mindössze két kislány mellett többségben vannak a fiúk. Az óvodából való átszoktatás nem olyan egyszerű feladat, ezért az első hetekben az ismerkedésen lesz a hangsúly – reagált Nárcisz. Szeretné, ha év végéig már minden kisgyermek önállóan olvasna, továbbá a csoportfoglalkozásokon megtanulnák a másikra való odafigyelést.

Beküldés dátuma: 2011. 09. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés