Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Benépesült a sopronnémeti futballpálya

Éles kontrasztot mutatott, amikor kameránkkal helyszínt váltottunk, legalábbis a hangerőt illetően nagy volt a különbség: az erotikával fűtött, hastáncosoknak ritmust szolgáltató zajos sátor után a falu határában csordogáló Keszeg-ér partjához értünk, ahol épp elindultak a kenusok. Itt inkább a nap hevítette a kedélyeket. A főzőversenyen indulók sem fáztak kevésbé: idén több mint húsz csapat nevezett be, s nemcsak a közeli településekről, hanem a megye többi részéről is kedvet kaptak az ebédkészítéshez. Bognár Sándor szerint a legtöbben nem csinálnak presztízst a helyezésekből, hanem egyszerűen jól érzik magukat a szabadban.
Az íjászok bemutatóját a csornai fúvószenekar egyórás műsora követte. A kulturális programkavalkádban jól megfért egymással a különféle stílusú tánc, valamint a harmonikás műsora. A kutyás bemutató mindig leköti a közönséget, és az esti bál előtt várták még a Dupla kávé csapatát. – A szervezési munka oroszlánrészét az önkormányzat vállalta, azonkívül sokat segített a Sopronnémeti Jövőjéért Egyesület, akik a lebonyolításban is részt vettek – közölte a polgármester. Hat éve tart a testvértelepülési kapcsolat a szlovák Kismácséddal, és táncosaik szívesen előadták a galántai járásra jellemző táncukat.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play