Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Beziben kedvező árú építési telkekkel várják a fiatalokat

Bezi a gyarapodó lélekszámú kis falvak közé tartozik, hiszen a rendszerváltás óta folyamatos lakosságszám emelkedés tapasztalható, a Kormány új lakásvásárlást segítő programjának köszönhetően pedig egyértelmű a község iránti érdeklődés.

A bezi falunap szervezői minden segítő kézre számítottak, és örültek az építő ötleteknek. Bősze Kornél szívesen elvállalta a konferanszié szerepét, mondván tartozik ennyivel a lakosságnak, ha már vezetőjükké választották. A polgármester örömmel áll az emberek elé, és velük együtt élvezi a falunapi kavalkádot.
Az 556 lelket számláló Bezi régen Enese, Fehértó és Győrsövényház mellett a környék meghatározó települése volt, ezért nem tartják lehetetlennek, hogy a Győrtől 20 kilométer távolságra lévő falu visszaszerezze rendeltetését. Sokak számára vonzó lehet az is, hogy már az óvodásokkal megkezdik a német nyelvi oktatást, amit a gyerekek az általános iskolában folytathatnak. Az önkormányzat építési telkekkel várja a letelepedést tervező fiatalokat. Az M85-ös elkerülőút mellett ipari park kialakításán gondolkodnak, ahova a jól prosperáló cégeket invitálják. Az iparterület rendezési tervében étterem és benzinkút is szerepel.

Bezi stabil költségvetéssel rendelkezik, tartalékaikat pedig fejlesztésekre akarják költeni. Pályázatot adtak be az orvosi rendelő korszerűsítésére, mely lehetővé tenné a külső szigetelést, a tetőzet cseréjét, valamint egy tetőtéri szolgálati lakás kialakítását. Bezi kész programmal, ugrásra készen várja a szennyvízberuházásra vonatkozó pályázati kiírásokat. A helyiek biztonságos közlekedéséhez időszerű lenne a Külső Petőfi utcai munkálatok befejezése. Felújításra vár a Nefelejcs utca, a temetőben pedig járdát és kerítést szeretnének kialakítani, de a már meglévő parkolót is rendbe kellene tenni. Az önkéntesek munkáját tűzoltókocsi kihelyezésével akarják megkönnyíteni.
Beziben idén tavasszal sikeresen értékesítettek két építési telket, melyek hamarosan benépesülnek: Eneséről költözött hozzájuk egy család, ezenkívül Rajkáról várják azt a kisgyermekes párt, akik jövőre építkezésbe kezdenek. A helyi önkormányzat is „beszállt” a fiatalok letelepedését ösztönző kormányzati programba: az újszülöttek ún. születési támogatásban részesülnek, az önkormányzat által kínált telkek ára pedig jóval piacképesebb, mint a környező helységekben.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Indul a Magyar Falu Program

  Még Áder János indította el a Rábaközben azt a hagyománnyá vált szokást, hogy időközönként találkozót beszélt meg a térség polgármestereivel.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play