Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bízik városa jövőjében a képviselő

A közel fél éve “képviselősködő” fiatalember a soproni vendéglátó szakiskola befejezését követően katonai szolgálatot teljesített, s miután leszerelt, bekapcsolódott a családi vállalkozásba. A tavalyi helyhatósági választások óta képviselői feladatokat teljesítő Szupinger Tamás hosszú távon bizakodó, vagyis hisz Beled jövőjében, rövidebb időtartamban gondolkodva pedig öntudatos és takarékos gazdálkodást képzel el a településen. Városa pénzügypolitikájával elégedett, hiszen nem vettek fel hitelt, és előnyösnek tartja a pályázati források  megfontolt felhasználását. Szerinte a fiatalok helyben tartásának egyik kulcsa  új munkahelyek létesítése, ezenkívül az önkormányzat az első lakáshoz jutásukat is támogatja. A képviselő bízik Beled polgármesterében, aki szintén arra törekszik, hogy minél többen dolgozhassanak helyben. Szupinger Tamás ezenkívül fontosnak tartja az utak karbantartását, ezért az idei költségvetésbe is betervezték egy új utca elkészítését - közölte a riportalany. A beledi közintézmények szinte folyamatos felújítás alatt állnak, s nemrég szereztek tudomást arról a pályázati kiírásról, amely a tornacsarnok külső szigetelését, a tetőzet felújítását és a konyha vizesblokkjának teljes korszerűsítését tenné lehetővé. Ugyancsak mostanában született döntés arról a közel 70 milliós beruházásról, melynek keretében az óvodát újítják fel. Szupinger Tamás részt vesz a fiataloknak szánt programok szervezésében, ezért aktívan képviseli kortársainak érdekeit a testületben. Az ifjúsági klub tagjai nemrég kapták meg a kastély épülete alatt húzódó pincehelyiséget, melyet pályázati forrásból hoznak rendbe. Az önkormányzat ily módon is támogatja az egyesülethez csatlakozó fiatalok szórakozását, hogy ne az éjjeli vendéglátóhelyeken múlassák az időt.
Beszélgetőpartnerünk szociális bizottsági tagként veszi ki a részét a testületi munkából, ezért intenzív kapcsolatot ápol a témában érintett szakemberekkel. Mivel a lakosság anyagi helyzete egyre rosszabb, mind többen szorulnának  segítségre; de megpróbálnak igazságos döntéseket hozni. Munkájának fájó része, hogy kevesebb pénzt tudnak kiosztani, mint ahányan igénybe vennék a támogatást. A fiatalember úgy véli, hogy a lakosság egy részét meg kellene tanítani az ésszerű gazdálkodásra, hogy a családi kassza kiadásai ne haladják meg a bevétel mértékét, hiszen az önkormányzat sem képes minden anyagi jellegű problémát orvosolni.
A képviselő idősebb társaival szokott vitázni, de általában megfogadja tanácsaikat. Ami pedig a közéleti tevékenységet illeti: kellemesen csalódott,  mert sokkal rosszabbra számított. Minden olyan segítséget megkap képviselőtársaitól, amit az adott témában elvárhat, ezért komplex munka folyik az önkormányzaton belül - jegyezte meg Szupinger Tamás. A választási ciklus végén Beled központjában olyan településképet szeretne látni, mely méltó a városi címhez.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play