Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Biztonságos közlekedés Csorna útjain

Fontos szakaszához érkezett a csornai városfejlesztési program: az elmúlt hetekben két felújított utca került átadásra a településen. A jelenlegi városvezetés a korábbi évek lemaradását próbálja behozni a nagyszabású útépítésekkel. A nemrég felújított utak hatással vannak az egész város közlekedésére.

– Az utóbbi két évben több mint tíz utcát újítottunk fel Csornán. Idén az volt az elsődleges szempont, hogy olyan gyűjtőutak kerüljenek sorra, melyek jelentős forgalmat bonyolítanak nap mint nap. A József Attila utca rendbe tételére nem volt elegendő a 15 millió forint pályázati pénz, ezért még ugyanennyit hozzátett az önkormányzat – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin. A polgármester kifejtette: A vízelvezetés problémájának megoldása nélkül nincs értelme felújítani az utakat, ezért a Pannon-Víz Zrt.-vel kooperálva láttak neki a munkának. Megtörtént a szennyvíz kiváltás, a csapadékvíz elvezetés, valamint elkészültek a szikkasztóárkok is. A Kossuth Lajos utcánál megpróbáltunk arra is figyelni, hogy biztonságos legyen a rajta áthaladó forgalom számára a közlekedés, ezért három fekvőrendőr került elhelyezésre.


Major András arról beszélt, hogy több kivitelező közreműködésével fejeződött be a Kossuth utca felújítása. A csornaiak szemtanúi lehettek a nagy léptékű fejlesztéseknek, amivel hosszú évek lemaradását igyekeztek bepótolni.
– 2010 óta vagyok a Kossuth Lajos utcát is magában foglaló 6-os választókörzet képviselője, így volt elég időm arra, hogy megismerjem a helyiek problémáit. A legtöbben az említett utca útburkolatának rossz minőségét említették megoldandó problémaként – fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve: már a munka elején tudták, hogy rengeteg gondot fognak okozni a felszín alatti közművek, amivel a Pannon-Víz szakemberei is szembesültek. Az ügy fontosságát jelzi, hogy a környéken élők közül nagyon sokat megjelentek a beruházással kapcsolatban összehívott lakossági fórumon.
– Ha egy nagyobb esőzés után kilátogat valaki a Kossuth Lajos utcába, láthatja, hogy jól funkcionálnak a szikkasztóárkok, hiszen az úton és a járdákon nem áll meg a víz, tehát jó megoldást választottunk. Októberben feltettük az „i”-re a pontot, amikor elkészült az új útburkolat. A három forgalomlassító akadályra szintén szükség volt, hiszen a biztonságos közlekedés megteremtése volt a célunk – jegyezte meg Major András, végezetül az utca lakóinak, illetve az arra közlekedők köszönetét tolmácsolta a munkában résztvevőknek.

A József Attila utca kapcsán Háncs Károly, a körzet képviselője mondta el gondolatait. 2003 óta küzdöttek azért, hogy minél jobb legyen rajta a közlekedés. Eleinte az utca egyirányúsításának igénye merült fel, majd a korszerűsítés is szóba került. A lakók az utóbbit elsősorban a felhalmozódó csapadékvíz miatt szerették volna. Komoly anyagi ráfordítással sikerült rendbe hozni a József Attila utcát, ahol ma már biztonságos a közlekedés, és a lakóknak sem kell elszenvedniük a korábbi kellemetlenségeket.

Beküldés dátuma: 2016. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek