Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Biztonságos közlekedés Csorna útjain

Fontos szakaszához érkezett a csornai városfejlesztési program: az elmúlt hetekben két felújított utca került átadásra a településen. A jelenlegi városvezetés a korábbi évek lemaradását próbálja behozni a nagyszabású útépítésekkel. A nemrég felújított utak hatással vannak az egész város közlekedésére.

– Az utóbbi két évben több mint tíz utcát újítottunk fel Csornán. Idén az volt az elsődleges szempont, hogy olyan gyűjtőutak kerüljenek sorra, melyek jelentős forgalmat bonyolítanak nap mint nap. A József Attila utca rendbe tételére nem volt elegendő a 15 millió forint pályázati pénz, ezért még ugyanennyit hozzátett az önkormányzat – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin. A polgármester kifejtette: A vízelvezetés problémájának megoldása nélkül nincs értelme felújítani az utakat, ezért a Pannon-Víz Zrt.-vel kooperálva láttak neki a munkának. Megtörtént a szennyvíz kiváltás, a csapadékvíz elvezetés, valamint elkészültek a szikkasztóárkok is. A Kossuth Lajos utcánál megpróbáltunk arra is figyelni, hogy biztonságos legyen a rajta áthaladó forgalom számára a közlekedés, ezért három fekvőrendőr került elhelyezésre.


Major András arról beszélt, hogy több kivitelező közreműködésével fejeződött be a Kossuth utca felújítása. A csornaiak szemtanúi lehettek a nagy léptékű fejlesztéseknek, amivel hosszú évek lemaradását igyekeztek bepótolni.
– 2010 óta vagyok a Kossuth Lajos utcát is magában foglaló 6-os választókörzet képviselője, így volt elég időm arra, hogy megismerjem a helyiek problémáit. A legtöbben az említett utca útburkolatának rossz minőségét említették megoldandó problémaként – fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve: már a munka elején tudták, hogy rengeteg gondot fognak okozni a felszín alatti közművek, amivel a Pannon-Víz szakemberei is szembesültek. Az ügy fontosságát jelzi, hogy a környéken élők közül nagyon sokat megjelentek a beruházással kapcsolatban összehívott lakossági fórumon.
– Ha egy nagyobb esőzés után kilátogat valaki a Kossuth Lajos utcába, láthatja, hogy jól funkcionálnak a szikkasztóárkok, hiszen az úton és a járdákon nem áll meg a víz, tehát jó megoldást választottunk. Októberben feltettük az „i”-re a pontot, amikor elkészült az új útburkolat. A három forgalomlassító akadályra szintén szükség volt, hiszen a biztonságos közlekedés megteremtése volt a célunk – jegyezte meg Major András, végezetül az utca lakóinak, illetve az arra közlekedők köszönetét tolmácsolta a munkában résztvevőknek.

A József Attila utca kapcsán Háncs Károly, a körzet képviselője mondta el gondolatait. 2003 óta küzdöttek azért, hogy minél jobb legyen rajta a közlekedés. Eleinte az utca egyirányúsításának igénye merült fel, majd a korszerűsítés is szóba került. A lakók az utóbbit elsősorban a felhalmozódó csapadékvíz miatt szerették volna. Komoly anyagi ráfordítással sikerült rendbe hozni a József Attila utcát, ahol ma már biztonságos a közlekedés, és a lakóknak sem kell elszenvedniük a korábbi kellemetlenségeket.

Beküldés dátuma: 2016. 12. 12.

Kapcsolódó hírek

  • Idősek napi ünnepség Csornán

    A fiatalabb nemzedékek feladata, hogy az időseknek olyan életkörülményeket biztosítsanak, melyek lehetővé teszik számukra az öregkorhoz méltó derűs életet, és nem csupán az idősek napján, hanem az év minden napján, mert megérdemlik azt a törődést, ami jár nekik.

További hírek