Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Biztonságos, szép környezet a beledi bölcsődéseknek

Jelenleg tíz kisgyermekkel foglalkoznak a beledi bölcsődében, ami nagy segítség a munka világába visszatérő szülőknek. Januárban és
februárban újabb egy-egy csemetével bővül a csoport, így maximális kihasználtsággal fog működni az intézmény.

Az egyesített szociális központban működő családi napközi augusztus végén bezárt, és a képviselő-testület úgy döntött, hogy az óvodai mellett egy bölcsődei csoportot is indítanak Beledben.
– A bölcsődei csoport indítása nagyon nagy szakmai követelményeket támaszt a fenntartó felé és ezeket az előírásokat szigorúan be kell tartanunk, hiszen a kormányhivatal csak abban az esetben adja meg a működési engedélyt, ha a feltételeknek eleget teszünk – mondta Gerencsérné Németh Erika intézményvezető. A tűzjelző berendezések kiépítése miatt késlekedett a szeptember 1-je indulás, de nem számottevően, hiszen hat nap múlva már fogadták is a bölcsődéseket. A nyitáshoz rengeteg szakhatósági engedélyre volt szükség, még a párakapu meglétét is nagyon komolyan vették a zárt bölcsődei udvaron, pedig jövő nyárnál korábban nem lesz rá szükség – mesélte az intézményvezető.
A tizenkét gyermek befogadására alkalmas bölcsődei részlegre több mindent áthoztak a megszűnt családi napköziből, így a játékokat és a kiságyakat birtokukba vehették a kisebbek. A mini asztalokat, pelenkázókat, babaházat és homokozót beszerezték újonnan, és kialakították a játszósarkokat, valamint a foglalkozások lebonyolításához elengedhetetlen berendezéseket, eszközöket. A kicsiket húszhetes koruktól írathatják be szüleik a bölcsődébe. Beledben a legfiatalabb bölcsődés másfél éves, de többen gyermekük kétéves korától veszik igénybe ezt az ellátást.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek