Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Biztonságos, szép környezet a beledi bölcsődéseknek

Jelenleg tíz kisgyermekkel foglalkoznak a beledi bölcsődében, ami nagy segítség a munka világába visszatérő szülőknek. Januárban és
februárban újabb egy-egy csemetével bővül a csoport, így maximális kihasználtsággal fog működni az intézmény.

Az egyesített szociális központban működő családi napközi augusztus végén bezárt, és a képviselő-testület úgy döntött, hogy az óvodai mellett egy bölcsődei csoportot is indítanak Beledben.
– A bölcsődei csoport indítása nagyon nagy szakmai követelményeket támaszt a fenntartó felé és ezeket az előírásokat szigorúan be kell tartanunk, hiszen a kormányhivatal csak abban az esetben adja meg a működési engedélyt, ha a feltételeknek eleget teszünk – mondta Gerencsérné Németh Erika intézményvezető. A tűzjelző berendezések kiépítése miatt késlekedett a szeptember 1-je indulás, de nem számottevően, hiszen hat nap múlva már fogadták is a bölcsődéseket. A nyitáshoz rengeteg szakhatósági engedélyre volt szükség, még a párakapu meglétét is nagyon komolyan vették a zárt bölcsődei udvaron, pedig jövő nyárnál korábban nem lesz rá szükség – mesélte az intézményvezető.
A tizenkét gyermek befogadására alkalmas bölcsődei részlegre több mindent áthoztak a megszűnt családi napköziből, így a játékokat és a kiságyakat birtokukba vehették a kisebbek. A mini asztalokat, pelenkázókat, babaházat és homokozót beszerezték újonnan, és kialakították a játszósarkokat, valamint a foglalkozások lebonyolításához elengedhetetlen berendezéseket, eszközöket. A kicsiket húszhetes koruktól írathatják be szüleik a bölcsődébe. Beledben a legfiatalabb bölcsődés másfél éves, de többen gyermekük kétéves korától veszik igénybe ezt az ellátást.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play