Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Biztonságosnak mondható környéken élünk

A rendőri vezető szerint a csornai kapitányságnak nincs miért szégyenkeznie, hisz az Egységes nyomozóhatósági és ügyészségi bűnügyi statisztika adatai is a javulásról szólnak. Dr. Erdős István mindezt részletesebben is kifejtette: 13,7 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, melyből az következik, hogy Csorna, valamint a kapitányság illetékességi területéhez tartozó 39 település hazánk egyik legbiztonságosabb térsége. 2012 áprilisától hat esetben törtek be társasházi lakásokba hengerzártörés módszerével. Az ismeretlen elkövetők készpénzt, ékszereket és műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Az un. utazó bűnözők a csornai rendőrök által szolgáltatott információk alapján kerültek kézre Békés megyében. Ugyancsak tavalyi esetet, amikor üzembe, családi házba és három garázsba törtek be ismeretlenek. A két gyanúsítottként kihallgatott személy még ugyanazon év decemberében mindössze negyven perc alatt három rablásból álló sorozatot hajtott végre. Az eset nemcsak a lakosság kedélyét borzolta fel, de még a megyében is példátlannak számít a módszerük – mondta dr. Erdős István. A nagy erőkkel indított nyomozás eredményeként a bűncselekmény bejelentésétől számított három óra múlva beazonosították az elkövetőket, majd a csornaiak által szolgáltatott adatoknak köszönhetően Angliában elfogták a bűnözőket. Az autóbusz-pályaudvarnál történt eset elkövetőjét szintén hamar eljárás alá helyezték. Dr. Erdős István tanulságként hozzáfűzte, hogy az eredményes felderítéshez legalább két dolognak kell teljesülnie: ezek a gyors reagálás (72 órán belüli rendőri tevékenység), valamint a jó csapatmunka. A rendőr alezredes beszámolóját újabb biztató adattal folytatta: A csornai rendőrkapitányság nyomozási eredményessége 2012-ben több mint négy százalékkal javult a korábbi időszakhoz képest. A bűnügyi helyzeten túlmenően ugyancsak meghatározó a közterületi szolgálat munkája a városban. A rendőri jelenlét, illetve az általuk kezdeményzett intézkedések aktivitásának fokozása nem csak helyileg kitűzött cél: a járőrszolgálatnak legalább a fele gyalogosan történjen. A kapitány szerint ez utóbbi Csornán teljesült.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Krisztus Urunknak áldott születésén: Advent Kapuváron

  Elérkezett a várakozás ünnepének első vasárnapja, amikor országszerte meggyújtják az első gyertyát az adventi koszorún.

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

Hirdetés
DANUBIUS play