Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Bízzunk a jövőben!

Az elmúlt száz év az örömök mellett nagyon sok nehézséget is tartogatott: 1995-ben a bezárás réme fenyegette a kórházat. 2007-ben és 2009-ben újabb bajjal kellett szembenézniük, ugyanis a tetemes adósságok miatt csődközeli helyzetbe kerültek. – Amiatt aggódtunk mi csornaiak, rábaköziek, hogy egyáltalán lesz-e kórházunk a jövőben – emlékeztetett Gyopáros Alpár a vészterhes időszakra. Az országgyűlési képviselő hozzátette: Többszöri nekifutás után sikerült csak az intézmény élére megfelelő vezetőt választani dr. Winiczai Zoltán személyében. 2010-től a szolgáltatási-finanszírozási és strukturális átalakításoknak köszönhetően pályára állt a kórház. A menedzsment és a dolgozók kitartása is kellett ahhoz, hogy ma már nem a problémákról, hanem a fejlesztésekről szólnak a híradások. A térség képviselője a pozitív változásokat a számok nyelvére is lefordította: A 2010-es kormányváltás óta négy pályázat keretében több mint 271 millió forint fejlesztési támogatás érkezett a csornai kórházba, ezenfelül 183 millió forint működési támogatást adott a kormányzat.
Aki járt már a leromlott állapotú „D” épületben, jól tudja, hogy milyen méltatlan körülmények között látják el ott a betegeket. A kormány  a járóbeteg-ellátó részleg fejlesztéséhez több mint 1 milliárd forinttal járul hozzá, melyből 800 millió forint az építésre megy el, a fennmaradó összegből pedig műszereket és berendezéseket fognak vásárolni.
Dr. Winiczai Zoltán szerint a gyógyító intézmény túlélése szempontjából valóban nagy jelentőségű a mintegy 1,3 milliárd forintból megépülő új járóbeteg-ellátó központ, melynek átadását 2015-re tervezik. Az intézmény igazgatója kijelentette: a változás nem feltétlenül jelent leépülést, sőt ez az ő esetükben folyamatos fejlődés.
Beküldés dátuma: 2013. 10. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés