Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Boldogságot sugárzott mások felé

Kovács ILdikó a rábízott gyermekek munkára nevelését tekintette tanítói pályája fő céljának. Mindvégig azt vallotta, hogy életüknek olyan célt és értelmet kell adni, amely túlmutat a mindennapokon és a legjobb erőiket mozgósítja.
Szerinte a hosszú, boldog életet titka, hogy mindenki hozzájáruljon a világ jobbításához, s ne a győzelem legyen az első, hanem az osztozkodás másokkal. Kovács Ildikó élete során több kitüntetést kapott, de úgy érzi, hogy szülőfaluja elismerése a legfontosabb számára. A jelenlévőkhöz azzal a kéréssel fordult, hogy vigyázzanak az iskolára, és ameddig csak lehet, őrizzék meg, mert enélkül ellehetetlenül a település.
A hitre és szeretetre nevelő családban hat gyermek született. Édesanyjától és édesapjától azt tanulta, hogy mindig le kell foglalnia magát. Több mint harminc éve foglalkozik az agyaggal. Az anya és gyermeke közötti kapcsolatot ábrázoló, valamint szakrális jellegű szobrait és domborműveit saját kemencéjében égeti ki. A Győri Alkotók Napóra Egyesületének elnöke elmondta, hogy szervezetük célja az alkotás örömének továbbadása.Kovács Ildikó mind az öt testvérével szoros kapcsolatot ápol a mai napig. Két gyermekétől hat unokája született, akik az alkotás mellett kitöltik mindennapjait.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play