Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Boldogságot sugárzott mások felé

Kovács ILdikó a rábízott gyermekek munkára nevelését tekintette tanítói pályája fő céljának. Mindvégig azt vallotta, hogy életüknek olyan célt és értelmet kell adni, amely túlmutat a mindennapokon és a legjobb erőiket mozgósítja.
Szerinte a hosszú, boldog életet titka, hogy mindenki hozzájáruljon a világ jobbításához, s ne a győzelem legyen az első, hanem az osztozkodás másokkal. Kovács Ildikó élete során több kitüntetést kapott, de úgy érzi, hogy szülőfaluja elismerése a legfontosabb számára. A jelenlévőkhöz azzal a kéréssel fordult, hogy vigyázzanak az iskolára, és ameddig csak lehet, őrizzék meg, mert enélkül ellehetetlenül a település.
A hitre és szeretetre nevelő családban hat gyermek született. Édesanyjától és édesapjától azt tanulta, hogy mindig le kell foglalnia magát. Több mint harminc éve foglalkozik az agyaggal. Az anya és gyermeke közötti kapcsolatot ábrázoló, valamint szakrális jellegű szobrait és domborműveit saját kemencéjében égeti ki. A Győri Alkotók Napóra Egyesületének elnöke elmondta, hogy szervezetük célja az alkotás örömének továbbadása.Kovács Ildikó mind az öt testvérével szoros kapcsolatot ápol a mai napig. Két gyermekétől hat unokája született, akik az alkotás mellett kitöltik mindennapjait.

Beküldés dátuma: 2011. 08. 03.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés