Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Bontás után jöhet az építkezés

A város több mint egy éven át készült a volt betonáru üzem helyén lévő iparterület rendezési tervének összeállítására. Az önkormányzat tavaly kifizette a vételár felét, idén pedig a fennmaradó összeget is letudták. Tompáné Balogh Mária elmondta: a jelenlegi épületek nagy részét el fogják bontani, és csupán négy objektumot hagynak meg, majd megkezdik a közművek kialakítását. Igaz, hogy a víz és a villany be van vezetve, de annak idején egyetlen üzem használta a rendszert, most pedig több vállalkozásnak ajánlják a létesítményt. – Az önkormányzat az irodaházat szeretné saját tulajdonában hagyni. Elkészültek a tervek, és az első emelet felújításával kezdjük. A kétfordulós projekt első részét augusztus végén adjuk le, és ha érdemesnek találják a terveket, akkor  november elején kell beadni a kidolgozott pályázatot – tájékoztatta a tévénézőket a polgármester. Az alsó szintnek egyelőre nem tudnak nekiállni, mert várják a megfelelő pályázatot.

Bizakodásra ad okot, hogy a beledi ipari parkhoz a közút, a vasút és az autópálya is közel lesz.
Egyelőre öten-hatan jelezték szándékukat, hogy betelepülnének, és megkezdenék tevékenységüket a beledi ipari parkban. Az egységek megközelítéséhez a belső úthálózatot is fejleszteni kell, ezenkívül össze fogják kötni a főúttal, és önálló vasúti vágányt terveznek. A működő vállalkozások beindulása után kérhetik hivatalosan az ipari parkká minősítést. Az átsorolásnak szintén feltétele, hogy a létesítmény legalább 20 hektáros területen legyen. – A miénk 8,7 hektár, de a többi működő üzemmel együtt több mint 30 hektárnyit tesz ki – hangzott az interjúban.
Tompáné Balogh Mária annak ellenére, hogy Répcelakon sok az üres hely,  úgy gondolja, hogy van létjogosultsága a beledi ipari parknak, mert ha megépül a 85 gyorsforgalmi út, akkor helyzeti előnyben lesznek, hisz a lehajtó is Belednél fog megépülni. Beküldés dátuma: 2013. 08. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés