Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Boros Imréné újabb öt évre kapott megbízást a Király-tó Óvoda és Bölcsőde vezetésére

Boros Imréné harmadszor kapott bizalmat a Király-tó Óvoda és Bölcsőde intézményvezetői feladatainak ellátására. Második alkalommal törvény adta lehetőségeikkel élve kollégái szorgalmazták a folytatást, nemrég pedig megpályázta a felelősségteljes beosztást. 

A Király-tó Óvoda és Bölcsőde képviselő-testület által újraválasztott vezetője örömteli változásról számolt be a Rábaközi Televíziónak
Eddig hét feladatellátási helyen tizenöt csoporttal működött az óvoda, de mivel olyan sok kisgyermeket írattak be Osliban, idén ősztől elindítottak egy újabb csoportot. Az összesen harmincnyolc férőhelyes bölcsőde továbbra is három csoporttal kezdte meg a munkát. Riportunk készítésekor a bölcsődébe harminchárman iratkoztak be, az óvodába pedig háromszáznegyven körüli kisgyermek járt, de a létszám szinte naponta változhat. A további jelentkezőkkel együtt decemberre háromszázötvennél is több óvodással számolnak – jegyezte meg Boros Imréné. Az intézményvezető elmondta, hogy a gazdasági iroda változatlan formában működik tovább. Az élelmezési nagykonyha dolgozói felkészültek a kilencszáz adag étel elkészítésére, de a pandémia ideje alatt is biztosították a gördülékeny gyermekétkeztetést, továbbá a helyi sportcsarnok működtetése is az intézmény feladatkörei közé tartozik.
– Mindegyik óvodaépületünk megújult, a tárgyi feltételek pedig megfelelnek az elvárásoknak. Ettől függetlenül természetesen vannak vágyaink, álmaink, szívesen szépítenénk az óvodák belső tereit, és amire van lehetőség, azt meg is tesszük. Kevésbé lenne ilyen gördülékeny a mindennapi feladatellátás, ha nem olyan közösség állna mögöttem, akikre támaszkodhatom ebben a munkában. Bízom a vezetőtársaimban, a kollégáimban, jó a kommunikáció és mindig számíthatunk egymásra – hangsúlyozta.
Az intézményvezető egyik szeme sír, a másik pedig nevet, mert személyi változások előtt állnak. A nevelőtestület ötven százaléka lecserélődött a nyugdíjazások miatt és ennek a folyamatnak még közel sincs vége. Helyettük új munkatársak érkeznek, akik közt van pályakezdő és tapasztaltabb. Tisztában vannak vele, hogy nem egyszerű bekerülni egy összeszokott közösségbe. Továbbra is szeretnék megtartani az eddigi színvonalat, miközben minden erejükkel segítik az új kollégák beilleszkedését.

Beküldés dátuma: 2021. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play