Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Bővül a Rábaköz egészségellátó rendszere

– 2010-ig a középszintű egészségügyi ellátásnak még a léte is megkérdőjeleződött – utalt Gyopáros Alpár a csornai kórház csődközeli állapotára. Az országgyűlési képviselő beszámolóját kiegészítette azokkal a momentumokkal, amelyek viszont már sikereket hoztak a térségbe. – A Rábaköz egészségügye töretlenül fejlődött az elmúlt három évben. A több száz milliós beruházásoknak köszönhetően a csornai intézmény megmenekült és előbbrelépett, a kapuvári pedig látványosan fejlődött. Az Orbán-kormány által végrehajtott bérfejlesztés révén több mint 70 milliárd forint érkezett a nyugat-dunántúli ágazatba, ami mérsékelte a szakember-elvándorlást. Fejlesztés történt a mentőknél, és Csornán több mint 1,3 milliárd forintból, másfél éven belül megépül az új járóbeteg-rendelő.

Az ötvennyolc hazai egészségfejlesztési centrumból öt a nyugat-dunántúli régió  helyzetét fogja javítani. A kapuvári központot nemcsak az adott város, hanem vonzáskörzetének egészségfejlesztése céljából hozzák létre – tájékoztatott Gyopáros Alpár. Kik számíthatnak elsősorban az egészségfejlesztési centrum segítségére? A célcsoport meglehetősen tág, mert ide sorolhatók a magányosan élő, idős vidéki emberek, a szenvedélybetegséggel küzdő, támogatásra szoruló állampolgárok, akik alkohol és dohányfüggőségük miatt életmódváltásra készülnek. A depresszió lelki okainak felderítése szintén szakembert igényelhet, vagy épp a családi tragédiák feldolgozásához szeretnének segítséget kérni.  A népbetegségnek számító keringési problémákkal küzdők ugyancsak gyakran fordulnak tanácsokért. A Lumniczer Sándor Kórházban nyíló centrum munkatársai közösségi programok szervezésével is szeretnének hozzájárulni a lakosság közérzetének javításához.  Gyopáros Alpár televíziónknak szóban már át is adta a meghívót az egészségügyi központ ünnepélyes megnyitójára.

– Az ingyenes szolgáltatásokat igénybe vevők elégedettek lesznek – jelentette ki Gyopáros Alpár. Véleményét a következőkre alapozta: a helyi szakemberekből verbuválódott csoport tagjai jól ismerik a rábaközi viszonyokat, sőt sok esetben magukat a pácienseket is. A jövőben még nagyobb figyelmet fog kapni a prevenció, mely azt szolgálja, hogy minél kevesebb embernek kelljen igénybe vennie az egészségügyi ellátásokat. Amennyiben a bérfejlesztéseket követően utóbbi is megvalósul, egészségügy szempontjából a Rábaköz mintatérsége lehet az országnak.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play