Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Bővül a Rábaköz egészségellátó rendszere

– 2010-ig a középszintű egészségügyi ellátásnak még a léte is megkérdőjeleződött – utalt Gyopáros Alpár a csornai kórház csődközeli állapotára. Az országgyűlési képviselő beszámolóját kiegészítette azokkal a momentumokkal, amelyek viszont már sikereket hoztak a térségbe. – A Rábaköz egészségügye töretlenül fejlődött az elmúlt három évben. A több száz milliós beruházásoknak köszönhetően a csornai intézmény megmenekült és előbbrelépett, a kapuvári pedig látványosan fejlődött. Az Orbán-kormány által végrehajtott bérfejlesztés révén több mint 70 milliárd forint érkezett a nyugat-dunántúli ágazatba, ami mérsékelte a szakember-elvándorlást. Fejlesztés történt a mentőknél, és Csornán több mint 1,3 milliárd forintból, másfél éven belül megépül az új járóbeteg-rendelő.

Az ötvennyolc hazai egészségfejlesztési centrumból öt a nyugat-dunántúli régió  helyzetét fogja javítani. A kapuvári központot nemcsak az adott város, hanem vonzáskörzetének egészségfejlesztése céljából hozzák létre – tájékoztatott Gyopáros Alpár. Kik számíthatnak elsősorban az egészségfejlesztési centrum segítségére? A célcsoport meglehetősen tág, mert ide sorolhatók a magányosan élő, idős vidéki emberek, a szenvedélybetegséggel küzdő, támogatásra szoruló állampolgárok, akik alkohol és dohányfüggőségük miatt életmódváltásra készülnek. A depresszió lelki okainak felderítése szintén szakembert igényelhet, vagy épp a családi tragédiák feldolgozásához szeretnének segítséget kérni.  A népbetegségnek számító keringési problémákkal küzdők ugyancsak gyakran fordulnak tanácsokért. A Lumniczer Sándor Kórházban nyíló centrum munkatársai közösségi programok szervezésével is szeretnének hozzájárulni a lakosság közérzetének javításához.  Gyopáros Alpár televíziónknak szóban már át is adta a meghívót az egészségügyi központ ünnepélyes megnyitójára.

– Az ingyenes szolgáltatásokat igénybe vevők elégedettek lesznek – jelentette ki Gyopáros Alpár. Véleményét a következőkre alapozta: a helyi szakemberekből verbuválódott csoport tagjai jól ismerik a rábaközi viszonyokat, sőt sok esetben magukat a pácienseket is. A jövőben még nagyobb figyelmet fog kapni a prevenció, mely azt szolgálja, hogy minél kevesebb embernek kelljen igénybe vennie az egészségügyi ellátásokat. Amennyiben a bérfejlesztéseket követően utóbbi is megvalósul, egészségügy szempontjából a Rábaköz mintatérsége lehet az országnak.
Beküldés dátuma: 2013. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés