Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Bővülő városi közszolgáltatások Kapuváron

Közel 300 millió forint értékben bővülnek a városi közszolgáltatások Kapuváron egy TOP PLUSZ fejlesztési projekt keretében.

 

Élhető település, bővülő városi közszolgáltatások Kapuváron  

 

A Kapuvár Városi Önkormányzatnak és konzorciumi partnerének, a Rábaközi Művelődési Központ és Muzeális Kiállítóhelynek közös célja a városi kulturális és sport infrastruktúra bővítése, minőségfejlesztése, az élhető város imázs erősítése, a közterületi zöld infrastruktúra bővítése.

A projekt keretében az alábbi műszaki tartalmak valósulnak meg.

 

Felújításra kerül az Öntésmajori Művelődési Ház, amelyben egy rekreációs szoba kialakítására és berendezésére is sor kerül. Az Ipartelepi úton a Wesselényi utca és Vasút sor közötti szakaszon kerékpárforgalmi létesítmény építésére kerül sor, amely a munkahelyek jobb, kényelmesebb elérhetőségét fogja segíteni. Ugyanitt a csapadékvíz elvezetése is megvalósul. A fejlesztés eredményeként csökken a belvízzel veszélyeztetett munkahelyek, lakások száma, biztonságosabb és egészségesebb lesz a lakókörnyezet. A projekt egyik eleme a belterületi zöld infrastruktúra fejlesztését célozza, amelynek eredményeként megújul a Felsőmező utcai játszótér, kiegészülve vízvételi lehetőség kialakításával, valamint árnyékolással.    

 

A komplex fejlesztés a város teljes lakosságának életminőségéhez tud pozitívan hozzájárulni. A pályázati források felhasználásával élhetőbbé válik a település, erősödik a településimázs, az itt élők és dolgozók identitása, közérzete, a város megtartó ereje pedig új elemekkel bővül. A projektben kitűzött célok, a felvállalt tevékenységek összhangban vannak Kapuvár Városi Önkormányzat azon törekvésével, hogy a település egész területén biztosított legyen a polgárok egyenlő hozzáférése különböző közszolgáltatásokhoz, ideértve a rekreációs és szabadidős tevékenységeket is. 

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. 

A projektről bővebb információt a kapuvar.hu honlapon olvashat.

 

További információ kérhető:

Kapuvár Városi Önkormányzat

 

9330 Kapuvár, Fő tér 1.  

Telefon: 06/96/596-000

E-Mail cím: [email protected]

Beküldés dátuma: 2023. 12. 21.

További hírek

Hirdetés