Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Budai Imre alpolgármester tevékenysége nem változik

Hámori György munkáját két alpolgármester segíti az elkövetkezendő öt esztendőben. A külsős és főállású városvezetők személyéről a képviselő-testület döntött. Budai Imre szerint olyan összetett a település első emberének feladatköre, hogy indokolt a tennivalók felosztása.

Budai Imrét egyhangú szavazással választotta meg a testület külsős alpolgármesternek. A feladatköre lényegesen nem változik az előző ciklushoz képest, mert az elkövetkezendő öt évben is a városüzemeltetési és gazdasági ügyekkel foglalkozik.
– Nagyon bízom benne, hogy ismét lesznek olyan pályázatok, amelyekkel kapcsolatban számít a város a tevékenységemre.
Hámori György mindamellett, hogy helyben képviseli Kapuvárt, és figyelemmel követi az adminisztratív teendőket, a város szélesebb körű képviseletéről gondoskodik országos, illetve nemzetközi szinten. Budai Imre jónak tartja, hogy a bizottsági struktúrát és az alpolgármesterek feladatkörét egymáshoz igazították.


– Nem látjuk még teljes egészében, hogy miként alakul az európai uniós finanszírozási ciklus, ezért azt sem tudjuk, milyen mozgásterünk lesz a pályázatok terén. Vannak elképzeléseink: a polgármester úr fiókja tele van a turisztikával és az emberek komfortérzetének javítását szolgáló tervekkel – jegyezte meg a beszélgetőpartner, aki az uniós mellett a hazai forrásokra is számít.
A járdafelújítási program a lakosság segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg, hiszen hamar kimerült az építőanyagra szánt pénzügyi keret, de a munka dandárját a kapuváriak vállalták. Ugyancsak folytatni kell az utak és a vízelvezető árkok felújítását.
A kormány tervei közt szerepel sportlétesítmények és tanuszodák építése az ország különböző településein. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő többször lobizott azért, hogy Kapuváron tanuszoda épüljön. Budai Imre ezzel kapcsolatban kézzelfogható eredményekről még nem tudott beszámolni, de ígéretet kaptak az esetleges beruházásra. Az önkormányzat nem készül szállodaüzemeltetésre, de a kerékpáros centrum továbbfejlesztésére a városnak meg vannak a tervei, ezért a következő lépésben a magáncégeket is szeretnék meggyőzni arról, hogy kifizetődő lenne a kapuvári befektetés. A képviselő-testület ezen fog dolgozni az elkövetkezendő időszakban.


Budai Imre a település irányítását csapatmunkának tekinti, ezért állandó kapcsolatban van a város többi vezetőjével, s nem utolsósorban a lakossággal, akiktől a jövőben is megvalósítható ötletekre számít.
Ha Kapuvár feneketlen zsákból kapná a pénzt, először az utak, a járdák állapotán javítana, továbbá a vízelvezetőket hozatná rendbe. Rég óhajtott vágya a helyieknek a bentlakásos idősotthon, ezért másodikként ez kerülne sorra. Az önkormányzat nem nagy gyárak telepítését tervezi, hanem a kis- és közepes vállalkozások erősítése a cél, ami egybeesik a kormány szándékával. Budai Imrének, mint a helyi Fidesz szervezet alelnökének a választások után rögtön egyértelmű volt, hogy a pártpolitikát félretéve csak Kapuvárért dolgozik.

Beküldés dátuma: 2014. 11. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play