Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Bűnmegelőzési tájékoztató és kiállítás

A „Közbiztonságunkért” Közalapítvány 850.000 forint támogatást kapott „A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével" című nyertes projekt keretében elkülönített Kapuvári Civil Programalapból.  A szervezet „Hogyan tegyük biztonságosabbá a lakókörnyezetünket?” címmel nemrég kiállítást és tájékoztatót tartott a lakosságot leginkább zavaró bűncselekmények megelőzéséről. A közbiztonság megerősítéséről szóló előadások mellett drogprevenciós témával is foglalkoztak a szakemberek.

A 2007 óta nyugállományba vonult Papp Ferenc, a kapuvári "Közbiztonságunkért" Közrend, Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Közalapítvány elnöke korábban az Áfész boltvezetőjeként, majd magánkereskedőként tevékenykedett. Mint állampolgár, abszolút biztonságban érzi magát a településen, de szerinte a város többi lakója is így van ezzel. Mindezek ellenére, vagy inkább fordítva, talán épp amiatt ilyen nyugodtak az emberek, hogy több mint nyolcvan lakás csatlakozott a riasztórendszerre, melynek működését az alapítvány tagjai felügyelik. A huszonnégy órás szolgálatban lévő szakemberek Kapuváron kívül még három város és körzetének jelzéseit figyelik, amelyeket automatikusan továbbítanak a rendőrséghez. A munkaügyi hivatal felett lévő központba eddig két alkalommal futott be riasztás, s a rendőrök mindegyik elkövetőt elfogták. Papp Ferenc elmondta, hogy legalább százezer forintot kell kiadnia annak a családiház-tulajdonosnak, aki szeretne csatlakozni a riasztórendszerre, de szerinte ez nem olyan nagy összeg ahhoz képest, ha a tolvajok elvisznek valamit. Az alapítvány a szolgáltatást igénybe vevők befizetéseiből az önkormányzaton keresztül a  rendőrséget támogatja, ezenkívül telefonokat és kisbuszt is üzemeltetnek, s a balatonakali nyaralóban biztosítják az egyenruhások pihenését.

Az alkalom szüli a tolvajt, s hogy ez a megállapítás mennyire igaz, arról Varga András, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának bűnmegelőzési előadója beszélt a diákoknak. Leszögezte: Már akkor kevesebb lopás lenne, ha az emberek kicsit jobban odafigyelnének személyes dolgaikra, mert a tolvajok nem kapnának esélyt. A rendőr hadnagy ezután egyéb praktikus tanácsokkal látta el az iskolásokat, többek között a kerékpárok biztonságos tárolásával, valamint a nyitva hagyott bejárati ajtókkal kapcsolatban.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

További hírek

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

 • Harmincadik jubileumához közeledik a Beledi Delta Testépítő Klub

  A Beledi Delta Testépítő Klub tagsága egyfajta íratlan szabályként fogalmazta meg, hogy már az elejétől fogva régi ismerősként fogadják a hozzájuk betérő sportolókat, legyen az teljesen kezdő vagy profi.

Hirdetés
DANUBIUS play