Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

Cél: megszerezni a jogot az NB-III.-ban való szereplésre

A Csornai Sportegyesület pályázik az MLSZ által meghirdetett új utánpótlás-nevelési program keretében induló, ún. kiemelt utánpótlás egyesületek címre.  Családi János CSSE-elnök a focicsapatot érintő néhány változásról is beszámolt.

Hamarosan indul a 2014/2015-ös labdarúgó bajnokság, és ősztől a többi csapatsportágban is megkezdődnek a mérkőzések. Az elmúlt évek eredményei alapján a CSSE sikeresen szerepelt a TAO-programban (Társasági adókedvezmény). A sportegyesület az öltöző bővítését tervezi, az utánpótlás korú játékosok szállításához pedig kisbuszok beszerzését tervezik. Családi János, a CSSE elnöke elmondta: Az MLSZ új utánpótlás-nevelési programot indít, amely szerint megyénként hoznak létre kiemelt utánpótlás egyesületeket. Csorna szeretne ebbe a körbe bekerülni.
A kézilabda szakosztály egy felnőtt és három utánpótlás csapattal működik. A karatésok és a cselgáncsosok a nyarat edzőtáborozással töltötték.
Családi János felhívta a figyelmet a labdarúgó szakosztályon belül történt változásokra. Távozott a felnőtt csapatból  Molnár Gábor, Varga Tibor és Guttyán Ferenc, Vörös Torma Martin, de helyettük új focisták érkeztek. A játékos keretet erősíti Bognár Zsolt, Serfőző Bence, Tóbiás Zoltán és Nyerges László.
A CSSE-nél jelenleg tizenegy labdarúgó edző működik: ketten a felnőtt csapattal foglalkoznak, kilencen pedig az utánpótlás berkein belül dolgoznak. Utóbbiak közé három új edző érkezett, és további változás, hogy az utánpótlás csapat szakmai vezetője Bognár Zsolt lett (jelenleg a CSSE felnőtt csapatának játékosa). A csornaiak elnöke a korábban külföldön is focizó, volt ferencvárosi játékost profi szellemű sportolóként ismerte meg.
Igazi kuriózumnak számít az egyetlen női fociedző, Csibi Nóra, aki Varga Zoltánnal közösen viszi az U14-es és U15-ös csapatokat. Az ETO-ból nemrég a  CSSE felnőtt csapatához igazolt Serfőző Bence több utánpótlás NB-I.-es mérkőzésen van túl, ezért az egyesület edzőként is számít munkájára
Csibi Nóra általános iskolás korában kezdte focikarrierjét. A középiskolában kénytelen volt szüneteltetni a labdarúgást, a szombathelyi egyetemen testnevelés-edző szakos diákjaként viszont bepótolta a lemaradásokat. Futsal csapatával tavaly bejutottak az NB-I.-be. A testnevelő tanári mesterdiplomára készülő hölgy a jövőjét Csornán tudja elképzelni, ezért elméleti és gyakorlati tudásával a CSSE-t erősíti.
Bognár Zsolt az általános iskola negyedik osztályát még Csornán végezte el, s miután sikeresen szerepelt az egyik tehetségkutató versenyen, tanulmányait a répceszentgyörgyi labdarúgó iskolában folytatta. Az intézmény megszűnését követően visszakerült szülővárosába, ahol befejezte a hetedik-nyolcadik évfolyamot. A focista délutánonként az ETO-nál edzett, ahol idővel igazolt labdarúgóként foglalkoztatták. A Rába ETO színeiben 98 mérkőzésen szerepelt, majd felkerült a Ferencvároshoz. A labdarúgó öt év után Olaszországba igazolt. Az itt töltött két és fél év alatt másod- és harmadosztályú csapatokban játszott. A fiatalember Magyarországon a Diósgyőr labdarúgójaként folytatta sportpályafutását. A klub átrendeződése miatt átkerült Győr-Gyirmótra, majd Sopron és Kisvárda következett. Az UEFA „A” licenc tanfolyamot sikeresen elvégző labdarúgó a csornaiak megkeresésének nagyon örült, mert amúgy is szeretett volna visszakerülni családja közelébe.
A békéscsabai származású Serfőző Bencére az MTK figyelt fel, így tizenéves korában bekerült a Sándor Károly Labdarúgó Akadémiára. Nagy lökést adott pályafutásának az U-15-ös válogatottság, ami után megtapasztalhatta a nemzetközi futballközeget is. Válogatottként az U-19-esben is játszott, és elmúlt 15 éves, amikor bekerült a győri ETO-ba. A Liga- és Magyar-kupán focizó, UEFA  edzői képesítéssel rendelkező focista komoly kihívásnak tekinti csornai ténykedését.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés