Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

Civilek a városért

Az önkormányzattól kapott, és a képviselők által felajánlott támogatásból működő Beled Jövőjéért Egyesület taglétszáma – ötletekben bővelkedő fiatalokkal – emelkedett a tavalyi esztendőben. Tuba Lászlóné elmondta: a nemrég csatlakozott személyek korábban kívülállóként segítették a csoport munkáját. Tompáné Balogh Mária szintén a szívén viseli az egyesület tevékenységét, ezenkívül pályázati forrásból egészítik ki a tagsági díjból rendelkezésre álló pénzösszeget. Közel 300 ezer forintba került tavaly a Győri és a Széchenyi utca kereszteződésének kör alakú térkövezése, valamint a terület parkosítása. Évekkel ezelőtt több mint 700 ezer forintot költöttek a kettős kereszt környékének térkövezésére – tette hozzá az egyesület elnöke. A tagság idén tavaszra tervezi a füzesi rész bejáratának virágosítását, amely szintén nagyobb összegbe fog kerülni. Az évente megrendezésre kerülő tavaszi fesztivál alkalmából sütőversenyt hirdettek: a házias ízeket háromtagú zsűri értékelte. A gyerekek pedagógusok által vezetett kreatív foglalkozásokon vehettek részt – derült ki az interjúból. Üde színfoltja a településnek a Fő utcai Mesepark, melynek farostlemezből kifaragott figuráit aktív közreműködők segítségével készítik el. A Beled Jövőjéért Egyesület minden évben nagy gondot fordít az év végi ünnepkör programjaira. A vicaiak a településrész fennállásának 850 éves évfordulója alkalmából saját műsorral rukkoltak ki, melyre meghívták az elszármazottakat is. A fiatalok ragaszkodnak gyökereikhez, ezért fontosnak tartják a mikroközösség hagyományos ünnepeit. Tuba Lászlóné úgy fogalmazott, hogy a pénzük a céljaik megvalósítására eddig elgendő volt, ha meg kevésnek bizonyul, megpróbálják valamilyen módon kiegészíteni. – Ahol szükség van ránk, mindig segítünk – mondta az újabb fiatalok jelentkezését váró egyesület vezetője, aki reméli, hogy példamutatásukat követve mind többen kapnak kedvet a közösségi tevékenységhez. Egész éven át számíthat a civil szervezet a külsősök segítéségére, ezért köszönet illeti az erkölcsi és anyagi támogatást adó magánszemélyeket.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

 • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

  Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

 • Bemutatkozott a beledi 1/a osztály

  Csóka Tibor Józsefné fiús anyukaként cseppet sem bánja, hogy többségben vannak az osztályában az erősebbik nem képviselői.

 • Az ausztriai Beleden jártak a belediek

  Szívélyes fogadtatásban volt része a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjas Egyesület tagjainak a burgenlandi Bildein településen.

 • Mosolyvár Bölcsőde nyílt Csornán

  Csorna Város Önkormányzata közel 700 millió Ft vissza nem térítendő Európai Uniós és kormányzati támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

 • Az iskola a gyerekekért van, és az ő érdekeiket, fejlődésüket kell szolgálni

  A diákokkal és a felnőtt dolgozókkal együtt idén ősszel közel ezren kezdték meg a tanulmányaikat, illetve a munkát a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában.

Hirdetés
DANUBIUS play