Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Civilek napja Bogyoszlón

A bogyoszlóiak egy emberként álltak a civilek napja megrendezéséhez, ami megmutatkozott az egész összejövetel hangulatán. Utólag is elmondható: egyben van Bogyoszló.

Bogyoszlón hagyományosnak nevezhető a civilek összefogása, mivel második alkalommal tartották meg éves találkozójukat. Az ötlet onnan származik, hogy a községi önkormányzatok nem dúskálnak az anyagiakban, ezért kézbe vették az irányítást az aktívan működő civil szervezetek. A helyhatósággal karöltve hozták létre rendezvényüket, melynek közösség összetartó ereje van – jegyezte meg Komlósi Tamás, a Bogyoszlói Községi Sportegyesület elnöke, hozzátéve: – A falu lakossága ennyit megérdemel, vagyis a közös ünneplést és ebédet.
– Bogyoszló mindig sportszerető község volt. Közel harminc éve nem veszünk részt a megyei bajnokságon. Tavaly állt be a változás, amikor agilis fiatalok keresték fel az öregfiúk csapatát, majd megalakították a megyei harmadosztályban szerepelő sportegyesületet. A 2015-ös ősz kicsit nehezen indult, de egyre többen belátják, hogy érdemes folytatni – mondta az egyesület elnöke, aki a következő bajnokságra ütőképes csapatot ígért.

A dalosok a hétköznapokban is ahhoz szoktak, hogy korán kelnek, ezért a kivételes alkalommal vidám, hangulatos, zenés ébresztővel örvendeztették meg a falut. A két lovas kocsival közlekedő énekes csapathoz szegődtek a barátok, így együttes erővel ébresztették fel reggel hatkor az embereket – mesélte Koltai József, a 2013-ban alakult Bogyoszlói Férfi Dalkör vezetője. A csapatot összeköti a közös múlt, mert a ’70-es, ’80-as években valamennyien néptáncoltak. Igaz, a lábaik azóta elnehezültek, de hangszálaik épek maradtak, ezért közösen dalra fakadtak. A heti kétórás énekpróbákat valamennyiben komolyan veszik, aminek meg lett az eredménye, mert a régi katonadalokat bemutató kilenc fős, tangóharmonikával kísért társaságot rendszeresen hívják a falunapokra, fesztiválokra, de a nagyobb városokban és Budapesten is kieresztették már a hangjukat.

Varga Zoltán, a Bogyoszlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka arról beszélt, hogy az önkéntesek hamarosan megünnepelhetik fennállásuk 130. évfordulóját. Némileg ellentmondásos, de vezetőjük szerint az a jó, ha a tűzoltók minél kevesebbet tesznek a közért, hisz akkor minden rendben van. A civilek napján meggyújtották a tábortüzet, amit szakszerűen eloltottak az éjszaka folyamán.
A tűzoltóparancsnok nagy örömükre idén beszereztek egy tűzoltóautót, ami nagy előrelépést jelent az önkéntesek életében. A civilek napján tűzoltóbemutatót prezentáltak a beépített tartállyal, szivattyúval rendelkező gépjárműfecskendővel, mely nagy mértékben növeli a lakosság biztonságérzetét. A hadra fogható, tanfolyamokat végzett, 28 fős fiatal gárdával rendelkező szervezet legutóbb félmillió forint értékű pályázatot adott be, melyet ha megnyernek, felsze

Beküldés dátuma: 2016. 07. 12.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Járdák, utak felújítása Beleden

  Major Jenő szerint egy-egy felújítás kapcsán ritkábban esik szó arról, hogy a munkálatok ideje alatt is biztosítani kell az intézmények zavartalan működését, ami plusz feladatot jelent az önkormányzatnak.

 • Hagyományőrző programok a beledi óvodában

  Tavasztündérek, pillangók és hercegnők lepték el a beledi óvoda folyosóját a farsangi időszakban, ezenkívül kommandósok és különböző mesehősök népesítették be a csoportszobákat.

 • Rekord a X. Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon

  Tíz év kemény munkája kellett ahhoz, hogy országos szinten is jegyezzék a Kapuvári Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztivált – értékelte Hámori György polgármester a rangos eseményt, melyen 92 csapat 175 étele és 116 süteménye versengett a 15 szakácsból és 6 cukrászból álló zsűri előtt.

 • Pályázati pénzből újult meg a beledi óvoda és bölcsőde

  Major Jenő a tavalyi közmeghallgatáson hosszan sorolta az elmúlt esztendőben végrehajtott önerős fejlesztéseket.

 • Hónap műtárgya a Rábaközi Muzeális Kiállítóhelyen

  A Rábaközi Muzeális Kiállítóhely idei első műtárgyát 2024. február első vasárnapjáig tekinthették meg az érdeklődők, február 5-étől pedig már indul is a következő bemutató.

DANUBIUS play