Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csak józanon üljön biciklire!

Még a jól ismert, többször bejárt útszakaszon is elég egy pillanatnyi kihagyás, és bekövetkezik a baleset, melyre nem lehet, vagy nagyon nehéz ésszerű magyarázatot adni. A rendőröknek kötelező kivizsgálni és utólag is elemezni minden megtörtént esetet – mondta Buthi Gyula. Legutóbb Beled környékén olyan helyeken fordult elő közlekedési baleset, ahol nem ez volt az első alkalom. A 86-os főúton kitették ugyan a balesetveszélyes helyet jelző sárga táblát, de még ez sem volt elég figyelemfelkeltő! Más helyzetben pedig a Stop tábla ellenére fékezés nélkül hajtott a sofőr az útkereszteződésbe. A baleset okának feltárása után a helyszínt szokták megvizsgálni, főleg, ha több ízben fordul elő ugyanott a baj. A rendőrök alaposan körülnéznek, ellenőrzik a láthatási viszonyokat, s átgondolják az újabb táblák kihelyezését és az útburkolati jelek felfestését.
A beledi őrsparancsnok mindenképpen javasolja a téli gumi felszerelését. Ezenkívül ha érzi az autóvezető, hogy lankad a figyelme, inkább álljon meg néhány percre, szellőztesse ki a fejét és mozgassa át tagjait. A kezdő sofőrök ugyan megkapták a jogosítványt, de ez közel sem jelent még biztos tudást, ezért ha lehet, ők ne vezessenek egyedül!
Legalább ilyen fontos a kerékpárosok és gyalogosok biztonságos közlekedése. A bicikliseknél a legfontosabb szempont a megfelelő világítás, amelyet ha a sokadik felszólításra sem  pótol az állampolgár, számíthat a rendőri intézkedésre. Az egyenruhások lakott területen kívül a sárga mellényt kérik számon, a gyalogosoktól pedig a megfelelő helyen történő közlekedést. Kiemeltebb figyelemre számíthatnak a szórakozóhelyekről hazatérő vendégek, akik nem minden esetben veszik figyelembe a veszélyeket. A kisebb fokú szabálysértés esetén háromtól húszezer forintig lehet bírságot kiszabni, a feljelentés pedig harmincezer forintot is jelenthet. Az ittasan kerékpározók büntetését jelentősebb mértékben emelték: egy sör után akár harmincezerre is számíthat a delikvens, de ha még ennél is jobban elengedte magát, hatvanezer is lehet a bírság. Méltányosságra nincs lehetőség, mert a büntetési tarifák nem tól-ig összegek, hanem fix tételek.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

További hírek

 • Trianoni megemlékezés Csornán

  A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, a Vitézi Rend és Csorna Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Soproni úti Trianoni emlékműnél.

 • A Csukásban végzett fiatalok keresettek a munkaerőpiacon

  A csornai Csukás végzős tanulóinak nem kell azon aggódniuk, hogy hol fognak elhelyezkedni, mert mire befejezik az iskolát, már mindenkinek van munkahelye, sőt a cégek és vállalkozások folyamatosan keresik a jól képzett, kezdő szakembereket.

 • Felhőtlen gyermeknapi szórakozás Beleden

  – Nagyon jó érzés volt, amikor az intézmény előtti terület megtelt emberekkel, gyerekekkel, akik vidáman szórakoztak – mondta Rácz Árpádné Beledi Egyesített Szociális Központ idei gyermeknapjáról, amit eredetileg a pünkösdi fesztivállal egy időben szerettek volna megtartani, de a zsúfoltság, a programok torlódása miatt előrehozták egy héttel.

 • 20 éve alakult a kapuvári néptánciskola

  Csitei Gábor büszkén beszélt arról, hogy több olyan tapasztalt táncosuk van, aki öt-hat éves korában kezdte náluk a néptánctanulást és azóta is a felnőtt csapatot erősíti.

 • Biztonságos közlekedés Beled felújított útjain és a korszerű kerékpárutakon

  Ha elkészül valahol az úttest és kerékpárút, a helyzet is úgy kívánja, hogy a járdát is rendbe tegyék – nyilatkozta Major Jenő a Rábaközi Televíziónak.

Hirdetés
DANUBIUS play