Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Csákány Annamária képviselői beszámolója

Bár lehet, hogy sokan másként értelmezik, kérdéseit nem kötekedésnek szánja, hanem a kapott válaszokkal a felelősségteljes döntést szeretné megerősíteni – mondta a képviselőnő. Csákány Annamária legutóbb az elmúlt önkormányzati ciklusban elért legfontosabb eredményeiről számolt be televíziónknak. Az egészségügyi és oktatási bizottság tagjaként elérte, hogy a javaslatait figyelembe véve    hozza meg a bizottság és a testület a lakásbérleti, valamint egyéb szociális juttatásokra vonatkozó döntéseit. A lakásbérleti szerződéseket újabban csak határozott időre kötik meg a lakókkal, s arra törekednek, hogy ösztönözve legyenek a bérlők az egyébként jutányos összeg megfizetésére, továbbá ne hagyják felhalmozódni közüzemi tartozásaikat. A kapuvári képviselő-testület Csákány Annamáriát bízta meg a fogorvosi ellátás rendelési idejének betartatásával, illetve annak ellenőrzésével. Bár munkahelyi elfoglaltsága miatt az orvosok pontos kezdését nem tudta kontrollálni, de a délutáni műszakokat rendben találta.

A képviselő asszony azért nem támogatta a város költségvetési koncepcióját, mert az országos jogszabályok sem tisztázottak még.
Ilyenek például az eszközállományra és az ingatlanvagyonra vonatkozó, továbbá egyéb személyi kérdéseket szabályozó paragrafusok. Mivel a kormány e témákban az önkormányzatok részére juttatott forrásokat sem jelölte meg pontosan, szerinte egyelőre nem lehet felelős döntést hozni. Mivel az oktatási intézmények  gondnokainak,  karbantartóinak, takarítóinak és a konyhai személyzetnek a bérét a város vállalta magára, az iskolák működtetését sokkal szerencsésebbnek tartaná alapítványi formában. Úgy gondolja, a pályázatok és különböző források révén így még plusz bevételhez is juthatnának. A Jobbik a járások kialakítását a kezdetektől fogva ellenezte, mondván, hogy bizonytalan és átláthatatlan a szervezet. Attól tartanak ugyanis, hogy az átszervezések miatt többen elvesztik az állásukat.

Csákány Annamária kedvenc témakörének nevezte az iparűzési adót.
Mint ahogy korábban többször kifejtette: nem ért egyet azzal, hogy a multikra vonatkozó szabályozás eltért a hazai kisvállalkozók adózási rendjétől. A képviselőnő arra számít, hogy a kormány valóban végrehajtja az iparűzési adóról szóló tervezett módosítását. Mindez Kapuvárra lefordítva: a nagyobb külföldi cégek a városban keletkezett forgalom alapján fizetnék be az iparűzési adót. Egyébként is nagyon megviseli a helyi büdzsét a húsgyár megszűnése – tette hozzá. Csákány Annamária  önkormányzati vagyonrendeletre vonatkozó javaslata szintén hallható volt a televízió képviselő-testületi ülésének közvetítésében. Szerette volna az eladhatatlan kategóriába sorolni a termálkutat, a volt járásbíróság épületét, továbbá az iskolákat és az óvodákat, valamint a piacteret. Utóbbit áthelyezték ebbe a csoportba, a termálkút viszont a korlátozottan forgalomképes minősítést kapta. A polgármester a vagyongazdálkodási rendeletben felsorolt összeghatárokon belül egyedül is jogosult bizonyos pénzügyi döntések (vagyontárgyak megszerzésére, elidegenítésére, megterhelésére, illetve bérbeadására) meghozatalára. A jobbikos képviselőnő jobban megosztaná ezt a felelősséget a városvezető és a testület között, viszont a képviselők  javaslatát nem támogatták. Különösebb hatása ugyan nem lett, de a képviselőnő munkája során szót emelt a 85-ös főút áldatlan állapota ellen, valamint a nagy leterheltség miatt szorgalmazta a csornai elkerülő mielőbbi megépítését.

Csákány Annamária elégedett a város természeti szépségével és épített környezeti adottságaival, ezért többi képviselő társával együtt szeretné elérni az egészségturizmus fellendülését.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

További hírek

 • Garta névemlékművet avattak a templom védőszentje, Szent Katalin búcsúnapján

  Idén hármas évfordulót ünnepelnek Kapuváron: 360 éve alapították Gartát, 100 esztendővel ezelőtt egyesült a két önálló község Kapuvár és Garta; ezenkívül 15 éve hozták létre a Gartáért Alapítványt, ezért a Garta névemlékmű átadására szintén jeles napon, mégpedig a gartai templom védőszentjének ünnepnapján került sor.

 • Idősek napja Beleden

  A türelem, a kitartás és a hit átsegíti az embereket a nehézségeken – mondta Major Jenő a beledi idősek napi rendezvényen.

 • Berg50 - jubileumi rendezvénysorozat Kapuváron

  Jó emlékezést, jó erőgyűjtést kívánt a kapuvári Berg iskola közösségének Hámori György polgármester abból az alkalomból, hogy 140 éve indult a szakmai képzés a városban, továbbá 50 éve adták át az intézmény épületét és 20 tanévvel ezelőtt vette fel az iskola mai nevét.

 • Egyházközségi bál Csornán

  Kézfogással és rövid köszöntővel üdvözölték egymást a Csornai Jézus Szíve Plébánia idei családi báljának résztvevői.

 • Beled apraja-nagyja részt vett az idei Márton-napon

  A szervezők alaposan felkészültek a 2023-ban megrendezett beledi Márton-napi mulatságra. Rácz Árpádné intézményvezető megköszönte a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársainak és a segítőiknek a rengeteg ötletet, valamint a rendezvény színvonalas lebonyolítását.

Hirdetés
DANUBIUS play